Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Hidden helix – allt om den trendiga öronpiercingen

11 nov, 2022 
Allt om den nya trendiga öronpiercingen hidden helix
Om du är sugen på att pierca dig, men känner att inga av de du sett på Pinterest eller Instagram passar, har vi nu piercingen som kommer att inspirera dig till att boka en tid direkt. Här är allt du behöver veta om den trendiga hidden helix!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ett snyggt smyckat öra kan ta din look till en ny nivå. Och de senaste åren det märkts med trender som ear cuffs och nya piercingar som snakebites. Nu har det kommit en helix 2.0, den kallas för en hidden helix.

Vad är en hidden helix?

Den unika piercingen sitter längst upp i toppen av örat, den sitter alltså vertikalt i toppen av örat. Den är helt enkelt en klassisk helix fast längre upp. Hidden helix består bara av ett hål, även om man vid första anblick kan tro att det krävs två hål bredvid varandra för att få till looken. Och för att det ska kallas "hidden" krävs oftast ett smycke med kedja, som nästan ser ut att sväva i örat. En hidden helix är alltså bara av ett hål och ett innovativt smycke.

Hidden helix kallas också ibland för Tash helix, efter smyckesdesignern Maria Tash. Det var bland annat hennes smycken, som hon kallar floating diamond, som fick piercingen att bli viral och det har fått hela internet på fall. Själva smycket består av en böjd piercing som döljs i öronvecket och en synlig hängande kedja, ofta med diamant eller pärla.

Annons

Så ser piercingen ut och så fäster du smycket

Underlätta läkningen av din hidden helix

Alla piercingar, särskilt i brosket, tar tid att läka. För att underlätta läkningen ska du helst undvika att sova på örat. Om du är en person som gärna sover på sidan är ett förslag är att använda en resekudde/nackkudde. En perfekt lösning för ett nypiercat öra eftersom du kan kan placera ditt öra i hålet.

Se också till att skölja det nytagna hålet med koksaltlösning morgon och kväll. Men undvik att pilla med en tops eller liknande (även om det kan vara frestande).

Inspireras av fler populära piercingar

Snakebites

Öronpiercingen snakebites kan använda matchande öronhängen.
Piercing-trenden snakebites kan stylas hur du vill, här ser vi den med två matchande örhängen.

dubbel helix

En dubbel helix med klassisk placering.
Flera besökare på fashion week syntes med snyggt smyckade öron.

Rook

Piercingen rook från fashion week i Paris.

Daith

Zoë Kravitz med daith och tragus i ena örat.
Zoë Kravitz med snygga minimalistiska öronpiercingar, hon har bland annat både en daith och tragus i ena örat.

Video: Så stylar du vardagsplaggen som höjer din look

Så stylar du vardagsplaggen som höjer din lookBrand logo
Så stylar du vardagsplaggen som höjer din look

Foto: Instagram/@mariatash, Imaxtree

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons