Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Se Filippa Ks SS24 kollektion - med fokus på skandinavisk sommar

22 jun, 2023 
AvAmie Chorr
Filippa K vill att det mjuka skandinaviska sommarljuset lyser upp deras vår och sommarbild inför 2024. Modehuset har presenterat en kollektion där nostalgi möter framtid. Här ser vi klassiska silhuetter ihopparat med innovativa tyg. ELLEs moderedaktör Amie Chorr har valt ut sina favoriter från kollektionen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Virala modehändelser 2023Brand logo
Virala modehändelser 2023

Filippa K har presenterat sina visioner inför våren 2024 som fokuserar på att bjuda in det mjuka skandinaviska sommarljuset och låta det genomsyra hela modevisningen - allt från plagg till runway-bakgrund. Kollektionen serverar en lekfull mix av arkivtyger och moderna detaljer, där en får ta del av modehusets signatur skjortor och polos till överfärgningar och blekta behandlingar - varje plagg berättar en historia.

När vi tittar tillbaka på 30 år av Filippa K frågade vi oss själva hur vi kan visa betydelsen av tid inom en minimal kollektion. Vi utforskade hur vi kunde injicera en känsla av själ och emotion i kläderna. Vi ville introducera tyger och texturer som förmedlar en känsla av att ha levt, utan att vara alltför förlorade i nostalgi. Skriver Liisa Kessler, Creative Director på Filippa K

Annons

För att fånga denna speciella anda har de valt att återinföra skjortor och poloröjor i enfärgade skalor och randiga jerseys - en grundpelare i Filippa K:s kollektioner sedan början på 90-talet. Dessa kompletteras med högknäppta blazers i texturerade sommartyger som bär en vag retrokänsla. Klassiska underklädsstilar fortsätter att påverka säsongens stickade plagg, medan bandeau-silhuetter exemplifierar Filippa Ks minimalistiska estetik.

Inspiration hämtat från tidigare kollektioner

Tar man en närmare titt på kollektionen presenteras en neutral färgpalett med överfärgade och blekta plagg tillsammans med nya somriga denimstilar i sällskap med randiga mönster. Den nya vår-och sommarkollektionen väljer även att återintroducera en tidig Filippa K-kultklassiker - strechiga denimbyxor utan bakfickor. Blekta tvättar applicerade på virkade plagg, som ofta har klassiska spetsdetaljer från 90-talet, framhäver ytterligare känslan av tidens gång i kollektionen.

Annons

SS24-kollektionens retrospektiva känsla står i konstrat med tyger framtagna av framåtblickande tekniker. Byxor dyker upp i rått linnetyg med en metallisk-finish som ger byxorna en vinyl-liknande glans. Denna säsong väljer modehuset även att introducera ett nytt återvunnet och förnybart tyg tillverkat av en kombination av textilavfall och träcellulosa.

Avslutningvis, släpper kollektionen fram avslappnade smokingkostymer, slip- och bandeauklänningar som inte känns begränsande, utan istället låter bäraren utstråla en känsla av avslappnad självsäkerhet.

Annons

Scrolla vidare för att utforska mina favoriter från SS24-kollektionen!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Skor och Accessoarerna i Filippa Ks SS24 Kollektion

Detaljerna när det kommer till accessoarerna spelar också en roll för att etablera SS24-kollektionens visuella estetik - ett exempel är det breda spännet som appliceras på den nya 93 Buckle Bag. Virkade väskor med bambuhandtag åkallar minnen av ungdomlig entusiasm från 90-talet och egentillverkade kreationer. Filippa K fortsätter också att utveckla sitt utbud av glasögon genom en tolkning av en klassisk pilotform, filtrerad genom en 90-talslins.

Annons

Foto: Filippa K

Inspireras av nya trenden quite luxuryBrand logo
Inspireras av nya trenden quite luxury

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons