Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

TikTok-trenden med DIY-skor som är perfekt för midsommar

19 jun, 2023 
AvSade Borquez
Sugen på skippa midsommarkransen i år? Då ska du spana in senaste skotrenden med som blossat upp på TikTok – och är perfekt för midsommar! ELLE har djupdykt i skotrenden och listat allt du behöver för att testa själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Max Maras resort-kollektion 2024 i Stockholm stadshusBrand logo
Se Max Maras resort-kollektion 2024 i Stockholm stadshus

Årets största (och bästa) sommarhögtid är runt hörnet och ELLE har spanat in en ny trend på TikTok som har fått ett stort följeslag. En DIY-trend som passar perfekt för dig som inte vill bära en klassisk midsommarkrans under midsommar, men fortfarande vill upprätthålla den blommiga traditionen!

EN DETALJ SOM HAR BLOMSTRAT UPP IGEN

Blommiga applikationer är inget nytt i modebilden, det har hoppat in och ur trendcykeln vid flertal decennier. Och i år är det återigen en het vara som kommer i maxade skalor. Den blommiga detaljen har synts på SS23 catwalk hos modehus som Loewe, Acne Studios och Magda Bytrum (som även dedikerat en helt kampanj till de rosprydda skorna – se den här).

Annons
Loewe SS23.
Acne Studios SS23.
Annons
Magda Butrym SS23.

Och nu blomstrar det minst sagt om skotrenden! Blickar vi till sociala medier som TikTok och Instagram syns en helt ny DIY-trend som börjat spridas så pass att flödena är numera fyllda av en trend som fokuserar på att addera blommor på skor som ett sätt ge dem ett nytt liv och ge en extra sommarfin känsla. En pampig detalj som starkt faller på läppen inför årets somriga högtid, om du frågar oss!

DYI – så gör du dina egna skor med blommor

Djupdyker du i skotrenden som sprids på TikTok dyker åtskilliga mängder av inspiration upp, och det får en minst sagt att vilja hoppa på trendtåget och själv testa på att applicera blommor på favoritskorna som finns hemma i garderoben. Svenska kreatörer som Hanna Schönberg, Matilda Djerf och Petra Tungården är några som redan hoppat på trenden och integrerat blomdetaljen i sina outfits.

Annons
Annons

I ett flertal TikTok-videos visas det enkelt upp hur applikationsprocessen går till, med allt från färska snittblommor, vilda blommor och konstgjorda blommor –valmöjligheterna är oändliga. Du kan till och med plocka sju sorters blommor och fästa dem runt skorna som ett sätt att följa den starka traditionen vi alla känner till. Ett utmärkt sätt att följa midsommartraditionen utan att behöva bära på den klassiska kransen. ELLE har listat allt du behöver för att omvandla dina skor inför sommarens högtid. Skrolla vidare för att ta reda på allt som behövs för att fixa DIY-trenden till midsommar!

Annons
@avasalmaci

will be matching these to all my fits 🫶🏼 #fyp #diy #flowerheels

♬ original sound - Ava
@hellodrea16

This is such a Carrie shoe for this Samantha audio lol. DIY flower heels 🌸👠 #flowerheels #heelhacks #matildadjerfstyle #diyfashionproject #heelsinspo

♬ what is love - edits
Annons

allt du behöver:

  • Skor (Varför inte dina favoritsandaletter från garderoben?)
  • Färska snittblommor/konstgjorda/vilda blommor
  • Lim
  • Limpistol (valfritt)
  • Sax eller snittkniv
  • Ståltråd/band (valfritt)

steg 1

Först och främst behöver du ett par skor som du vill addera blommor på och givetvis alla blommor som du vill använda. Färska snittblommor kan du hitta i din närmaste blomsteraffär men givetvis går det lika bra med vilda blommor från naturen. Om du inte vill använda dig av färska blommor kan du enkelt beställa konstgjorda blommor online eller i en hobbybutik.

Steg 2

Lägg skorna och dina utvalda blommor på ett underlag tillsammans med en sax (alternativt snittkniv), lim (och limpistol om du föredrar det).

Annons

Steg 3

Klipp sedan bort stjälken från blommorna och fäst på de delar av skorna där du vill att blommorna ska sitta. Här finns det inget rätt eller fel utan låt din kreativitet flöda – du väljer själv hur många blommor du vill tillägga. Glöm bara inte att låta dem torka ordentligt innan användning! Är det en stor blomma kan du med fördel knyta fast böjbar ståltråd/band för att sedan knyta fast.

Ps, är du inte intresserad av limma fast blommorna utan vill känna friheten av att kunna ta bort eller byta blommorna? Välj konstgjorda blommor med spännen eller limma fast ett spänne på blommorna och fäst sedan enkelt spännena på skorna.

STEG 4

Voila! Nu är du redo för att dansa runt midsommarstången!

Foto: Instagram/Spotlight/Launchmetrics/TikTok.

Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons