Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Här visar Max Mara sin 2024 resort-kollektion i Stockholms anrika stadshus

12 jun, 2023 
Kändistätt när Max Mara visade sin 2024 resort-kollektion i Stockholms anrika stadshus
Den svenska midsommartraditionen med sju sorters blommor och en av Sveriges mäktigaste kvinnor, Selma Lagerlöf, stod i fokus när det italienska modehuset Max Mara presenterade sin 2024 resort-kollektion i ett kändistätt Stockholms stadshus. Upptäck kollektionen – och varför Sverige stod som inspiration.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Max Maras resort-kollektion 2024 i Stockholm stadshusBrand logo
Se Max Maras resort-kollektion 2024 i Stockholm stadshus

Världen fortsätter att blicka till Skandinavien som inspiration och för första gången någonsin har ett anrikt modehus valt att låta Sverige stå som visningsplats. Det italienska modehuset Max Mara intog nämligen under helgen Stockholm för sin årliga resort-visning – denna gång var det 2024 års resort-kollektion med namnet Septem Flores som skulle visas. Modehuset har tidigare år presenterat på sagolika platser runt om i världen – Calouste Gulbenkian Foundation i Lissabom, Hotel Mezzatorre på ön Ischia och Neues Museum i Berlin för att nämna några. Under söndagskvällen den 11 juni presenterades resort-kollektionen i Stockholms stadshus som vanligtvis syns i sammanhang med Nobelpriset i litteratur och vetenskap och det var minst sagt storslaget.

Annons
Max Mara 2024 resort-visning i Stockholms stadshus.
Max Mara 2024 resort-visning i Stockholms stadshus.

Kändistätt i Stockholms stadshus

Över 150 gäster var inbjuda till den storslagna visningskvällen och den blå hallen i Stockholms stadshus samlade allt från världskändisar och inflytelserika influencers till modeller och journalister från världens alla hörn. Redan i fredags anlände kändisar som Demi Moore, Lily Collins, Lili Reinhart, Nicky Hilton och Kathy Hilton till den svenska huvudstaden för en helg fylld av svenska traditioner och uppladdning inför Max Maras visning.

Annons
Skådespelerskan Lily Collins som bland annat spelat huvudrollen i Emily in Paris.
Skådespelerskan Lily Collins som bland annat spelat huvudrollen i Emily in Paris.
Demi Moore.
Annons
Lili Reinhart.
Nicky och Kathy Hilton.

2024 resort-kollektion inspirerad av midsommar och Selma Lagerlöf

Resort-kollektionen Septem Flores som visades i stadshusets ståtliga lokaler och bjöd på en inblick i svenska traditioner samtidigt som skandinavisk inspiration fick flöda. Midsommartraditionen med sju sorters blommor (som vi svenskar givetvis redan känner till så väl) plockades upp genom kollektionens mönsterval och en uppsjö av midsommarkransar. Både somriga och grafiska blommönster syntes på svepande långklänningar, korta klänningar och matchande set.

Annons
Annons
Annons

Utöver den traditionella midsommartraditionen stod även Selma Lagerlöf, den första kvinnan någonsin att vinna Nobelpriset i litteratur, som en stor inspiration till kollektionen. Hennes progressiva syn på kvinnors roll och sexualitet, tillsammans med hennes förmåga att förmedla samtidens berättelser, har spelat en central roll i Max Maras resort-kollektion. Förutom kollektionens starka svenska referenser genomsyrades samlingen givetvis även av det italienska modehusets eleganta estetik, neutrala färgpalett och högkvalitativa hantverk. Och såklart stod Max Maras ikoniska ytterplagg för en stor del av kollektionen. Med andra ord en visning med en perfekt mix av det italienska hantverket och svenska influenser.

SE MER FRÅN SEPTEM FLORES 2024 RESORT-KOLLEKTION:

Annons
Annons
Sommar i P1 – Här är sommarpratarna 2023Brand logo
Sommar i P1 – Här är sommarpratarna 2023
Annons