Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så lyckas du med packningen till solsemestern – våra bästa tips

15 jun, 2023 
AvCecilia Persson
packlista solsemester
Basgarderoben är lika bra att ha på resande fot som hemma i garderoben. Vi har listat de bästa tipsen för att packa till solsemestern – och packlistan på plaggen vi vill bära på nästa smester!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter ett par år där många har valt att stanna hemma i Sverige ser vi att fler och fler beger sig utomlands i sommar. Kanske har du redan bokat sommarens semesterresa 2023? Oavsett om du ska resa utanför Sveriges gränser eller upptäcka nya delar av Sverige så kan det vara en utmaning att sätta ihop en stark semesterpackning.

Men bara lugn – nedan har vi listat de 14 bästa tipsen för en lyckad packning till solsemestern eller Sverigesemestern, samt plaggen vi själva vill packa ner i resväskan.

Vad ska man packa till solsemester?

Här är tips på några saker att packa inför en solsemester, oavsett om du planerar en mysig staycation eller om du behöver en bra packlista till utomlandssemestern.

  • Solglasögon
  • Svala och skyddande kläder
  • Badkläder
  • Strandväska
  • Sandaler/flipflops
  • Badlakan
  • Solskydd
  • Produkter i reseförplackning
  • Resetvättmedel

Bästa reskläderna och produkterna – 14 köp till resväskan

Vi listar 14 köp som är ett måste i resväskan, och dessutom tipsar vi om flertalet produkter som kommer att att göra packningen lättare (och snyggare!). Se det som starten på en stilsäker packlista till solsemestern!

Annons

1. Packpåsar, Arket

De här packpåsarna i mesh är ett både ett snyggt och smart sätt att underlätta packningen. Du hittar dem hos Arket.

Köp packpåsarna här (reklamlänk).

packåpsar i meshtyg som gör packningen lättare från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Parfym i reseförpackning

Att resa innebär att vi upplever nya saker, och inte sällan även upptäcker nya sidor hos oss själva, så varför inte ta chansen att testa några nya dofter på resande fot? En parfym i reseformat är ett elegant och bekvämt sätt och kan enkelt följa med på din resande livsstil utan att ta upp onödig plats.

Annons

La vie est Belle Soleil Cristal Eau de Parfum 15 ml är en fräsch, gnistrande och mjuk version av Lancômes klassiska och ikoniska doft La vie est Belle i ett litet format.

Köp den här (reklamlänk).

reseparfym packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du hellre ha med dig favoritparfymen hemifrån? Inga problem! Den här smarta uppfinningen sätter du ovanpå flaskan när du har tagit bort det lilla spraymunstycket och "pumpar upp" parfymen i den lilla behållaren. Vips så har du med dig drygt 65 spraydoser – som tar minimalt med plats!

Annons

Läs mer och köp resebehållaren för parfym här (reklamlänk).

resebehållare för att ta med parfym i handbagage till packningen för semestern 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Resetvättmedel, Five Oceans

Om det inte finns möjlighet att tvätta på din resedestination och snabbt vill fräscha upp ett plagg i resväskan är denna spray från Five Oceans ett perfekt alternarnativ. Den hjälper kläderna att hålla sig rena mellan tvättar, har en antibakteriell formula och finns i reseförpackning – så smart!

Läs mer om sprayen och klicka hem den här (reklamlänk).

antibakteriell spray att packa till semestern utomlands från Five Oceans
Klicka på bilden för att komma direkt till sprayen.

4. Virkad strandklännig, Lindex

En strandklänning är ett måste i semesterpackningen och passar perfekt att dra på sig över bikinin eller baddräkten för en chic strandlook. Bland Lindex senaste nyheter hittar vi denna figurnära klänning i mönsterstickning med virkad look som passar perfekt.

Annons

Köp den här (reklamlänk).

virkad klännning packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Solskydd

Om du ska på solsemester är det av största vikt att packa ett riktigt bra solskydd som skyddar huden mot skadliga strålar. När du väljer solskydd är det viktigt att det har både UVA och UVB skydd, då får du nämligen ett fullgott skydd. Det är också viktigt att produkten har hög solskyddsfaktor, satsa på SPF 30 eller SPF 50 och se till att återapplicera ofta. Anthelios Hydrating Lotion från La Roche-Posay prickar alla rätt med sin ultralätta och återfuktande formula.

Annons

Det finns att köpa här (reklamlänk).

solskydd SPF 50 att packa till semestern från La Roche Posay
Klicka på bilden för att komma direkt till solskyddet.

6. Linneskjorta, Arket

En enkel linneskjorta är perfekt till de tillfällen då du vill känna dig mer klädd, samtidigt som materialet håller dig sval. Genom att välja en neutral färg som vit, beige, brun eller khakigrön passar den dessutom med det mesta i packningen.

Den här varianten från Arket finns i flera olika nyanser, läs mer och köp linneskjortan här (reklamlänk).

vit linneskjorta från Arket till packningen för semestern 2023
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

7. Klänning, Adoore

Vid det här laget vet du att vi älskar mångsidiga plagg. En stilren och luftig klänning i kort modell håller dig både sval och välklädd till alla tillfällen på sommaren, oavsett om det är svalt eller riktigt varmt ute. Dessutom kan du styla den på olika sätt beroende på tillfälle – med klackar och accessoarer för en festligare look eller med flipflops eller sandaler till stranden. Den här blommiga drömklänningen kommer från Adoore.

Annons

Köp den här (reklamlänk).

sommarklänning packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

8. Baddräkt

Baddräkten är inte bara till för att bada i – nej, den är också den perfekta toppen att bära till kjol, shorts eller byxor. Dessutom är du redo att hoppa i det blå närhelst andan faller på! Den här snygga baddräkten med cut out-detalj kommer från Vero Moda och passar att bära med det mesta, oavsett om det är jeansshortsen, under kavajen eller med en kaftan på strandrestaurangen.

Se mer och köp baddräkten här (reklamlänk).

Annons
baddräkt packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

9. Perfekta jeanshorts

Ingen sommargarderob är komplett utan de perfekta jeanshortsen och vi har hittat dem! Perfekt längd, passform, midja och färg och vi hittar dem hos Cos.

Köp dem här (reklamlänk).

jeansshorts packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

10. Smycken

Ett pärlhalsband är det perfekta smycket för en sommarsemester och lyfter vilken looks om helst – från stranden till middagen! Hos Edblad hittar vi detta favorithalsband med vackra sötvattenpärlor med små runda guldkulor och ett vackert s-lås.

Annons

Köp det här (reklamlänk).

pärlhalsband packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs också: 16 trendiga smycken med pärlor i olika nyanser

11. Sandaler, House of Dagmar

Ett par perfekta sommarsandaler är ett måste på semstern och House of Dagmar har precis lanserat ett par i en perfekt sommarmodell! The Raffia Slip-ins är gjorda av kromfritt läder och en strukturerad viskos raffiaväv, och har en fyrkantig tå och en v-formad överlinje. Välj mellan beige eller svart.

Köp dem här (reklamlänk).

sandaler packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

12. Stråväskan

Den populära stråväskan är en av sommarens hetaste trender och är såklart en självklarhet att packa med sig på semstern. Här satsar vi gärna på en ganska rymlig modell med axelband så den är enkel att bära och rymmer allt från strandfilten, vattenflaskan, hörlurarna, solkrämen och boken. Vår favorit hittar du hos Arket.

Annons

Köp den här (reklamlänk).

strandväska från arket packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

13. Strandhandduk, Newport

Santorini Stripe är ett lyxigt strandbadlakan i mjuk bomull från Newport med klassiska ränder i beige och vitt. En dagstur till stranden står på schemat och strandväskan ska packas. Förutom solkräm, kall dryck och solhatt, se till att göra plats åt denna magiska handduk.

Köp den här (reklamlänk).

strandhandduk packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

14. Solglasögon

Ett måste-ha garderob den här säsongen är dessa trendiga solglasögon från Le Specs som har en mångsidig modern uppdatering av en 90-talsinspirerad siluett. Dessa tjocka solglasögon har en bredare passform som passar alla ansiktsformer och storlekar och är designade med Le Specs vintage-inspirerade metallskivor på båda skalmarna.

Annons

Köp dem här (reklamlänk).

solglasögon packlistan till solsemestern
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5 andra praktiska tips för packning till resa utomlands

1. Tänk ut outfits redan när du packar: Genom att göra grovjobbet med att tänka ut olika outfits hemma, istället för på destinationen, kan du eliminera mängder av "bra att ha"-plagg som du "kanske kommer vilja bära".

2. Rulla kläderna: Förutom att du då ser alla plagg ovanifrån i väskan, och enkelt hittar det du letar efter, så håller de sig faktiskt mindre skrynkliga – och du får dessutom plats med lite mer.

3. Skippa full size-produkterna: Produkter i full storlek är inte bara otympliga utan också helt onödig att släpa med sig på en resa, eftersom du aldrig kommer att använda upp hela innehållet (om du inte är borta riktigt länge). Produkter i reseförpackning tar minimalt med utrymme.

4. Dela upp packningen: Vem orkar leta upp en specifik topp när alla är utspridda runtom i väskan? Tricket stavas packpåsar! Här finns det många olika varianter, från regelrätta påsar i olika färger som du lätt kan stuva om i för att få plats med dem, till stilrena packningskuber.

5. Kom ihåg att du kan tvätta på plats: Tvätta på hotell du bor om möjlighet finns, eller leta upp en "laundromat" där du kan tvätta allt själv. Ett hett tips här är att lämna dina allra mest exklusiva och ömtåliga kläder hemma, alternativt att tvätta upp dem i handfatet på hotellrummet eller hostelet,

Annons

Vad ska man packa i handbagaget?

Hur tråkigt det än är att tänka på så bör du komma ihåg att om du checkar in en väska så kan den komma på villovägar på väg till destinationen. Därför bör du ha det som är nödvändigt för den första natten och dagen i handbagaget, som mediciner, linsfodral, laddare och till och med badkläder – det är lite mindre trist att vänta på bagaget om du kan göra det på en solstol på stranden!

Foto: Imaxtree/TT

Se mer:

Inspireras av nya trenden quite luxuryBrand logo
Inspireras av nya trenden quite luxury

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons