Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Nobel 2023: Här anländer kungafamiljen till galamiddagen på slottet

11 dec, 2023 
AvSara Ericsson
Kungafamiljen gör entré till Kungens middag för Nobelpristagarna 2023
Nobelfestligheterna fortsätter! Ikväll gör kungligheterna entré i nya magiska looks när kungen bjuder in Nobelpristagarna till middag på Kungliga slottet. Se alla bilder här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Oförglömliga kungliga NobelfrisyrerBrand logo
Oförglömliga kungliga Nobelfrisyrer

Igår gick årets Nobelfest av stapeln och trots prisutdelning, en fyra timmar lång middag och efterföljande dans i Gyllene salen så är det inte slut på festligheterna. I kväll bjöd kungen traditionsenligt in Nobelpristagarna till en galamiddag på Kungliga slottet.

Och för den som älskar kungligt mode är det en riktig bonus! Inte nog med att vi fick se kungligheterna glänsa och stråla tillsammans med gästerna vid gårdagens firande så får vi även se den ena galastassen efter den andra i kväll!

Annons

Nobel 2023: Kungens middag för Nobelpristagarna

Alldeles nyss gjorde kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia, prins Carl Philip och prinsessan Christina entré till kungens middag för pristagarna. Likt igår står återanvändning i fokus för de kungliga damerna.

Nobel 2023: Kronprinsessan Victoria återanvänder kjol

Kronprinsessan Victoria kungens middag för Nobelpristagarna 2023
Jonas Ekströmer/TT

Kronprinsessan Victoria bar ikväll ett tvådelat set med en kjol som vi sett tidigare. Vid gårdagens Nobelfest återanvände kronprinsessan en lila klänning designad av Camilla Thulin och idag ser vi åter igen ett återbruk, även denna gång signerat Camilla.

Annons

– Kjolen i svart och vitt med vackra blomsterapplikationer bar kronprinsessan vid riksdagssupén 2019, säger ELLEs kungliga expert Sara Ericsson. Kronprinsessan bär det gnistrande prinsessan Sibyllas diadem vid kvällens middag. Diademet bärs oftast just som diadem men kan som de flesta andra diademen även monteras om till ett halsband.

Nobel 2023: Drottning Silvia återanvänder klänning

Drottning Silvia och kungen gör entré till Kungens middag för Nobelpristagarna 2023
Jonas Ekströmer/TT

Drottning Silvia gjorde entré i en mintgrön klänning med vackra detaljer och pärldekorationer.

Annons

– Drottning Silvia bar klänningen första gången vid prinsessan Madeleines bröllop 2013, säger Sara Ericsson. Drottningen bär ikväll det mäktiga Leutenbergska garnityret med dess diadem, halsband och örhängen.

Nobel 2023: Prinsessan Sofia bär röd klänning

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip vid kungens middag för Nobelpristagarna.
Jonas Ekströmer/TT

Prinsessan Sofia gjorde en färgstark entré i en vacker v-ringad röd klänning och även den här klänningen är ett återbruk.

– Prinsessan bar den röda klänningen vid en galamiddag på Kungliga slottet 2017. Den är designad av Ida Lanto och inför kvällens middag har klänningen sytts om, säger Sara Ericsson.

Annons
Prinsessan Sofia galamiddag Kungliga slottet 2017.
Prinsessan Sofia bar den röda klänningen första gången 2017.

Prinsessan bär sitt privata diadem, igår bar hon det med smaragder och idag har stenarna monterats bort och prinsessan bär diademet i sin enkelhet.

Fler bilder och detaljer från kvällen hittar du på vår kungliga modebloggare Sara Ericssons blogg Royalistan!

Foto: TT

Annons