Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Nobel 2023: Så klädde sig prinsessan Sofia

10 dec, 2023 
AvSara Ericsson
Prinsessan Sofia Nobelfesten 2023
Prinsessan Sofia glänste i en svart klänning vid årets Nobelfirande. Ett oväntat färgval enligt experten! Spana in prinsessans magiska look i detalj här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prinsessan Sofia - stilresan genom årenBrand logo
Prinsessan Sofia - stilresan genom åren

Prinsessan Sofia gjorde minst sagt en sprakande entré i en helsvart klänning och maxat med smycken. Klänningen är designad av finska Andiata har en blygsam puffärm, u-ringning och är skapad av taftsilke och lager av tyll. Midjan är dekorerad med ett tyllband med små rosor.

Prinsessan Sofia Nobel 2023 svart klänning och stora halsband
Jonas Ekströmer/TT

Prinsessan har i år valt att lägga mycket krut på smyckena. Hon bär två halsband som kombinerats från Swarovski och armband på båda handlederna som placerats så stiligt att de ser ut att sitta ihop med klänningen, även de från Swarovski. Hon bär en matchande clutch från Bottega Veneta.

Annons
Prinsessan Sofia diadem Nobelfesten 2023
Christine Olsson/TT

– Att prinsessan Sofia bar en helsvart klänning var ett oväntat val. Oftast väljer prinsessan färgstarka kreationer och dessutom är inte svart en färg vi ser så ofta i Nobelsammanhang, men jag gillar dess tylldel och att prinsessan satsat så mycket på smycken, säger ELLEs kungliga expert Sara Ericsson.

Prinsessan Sofia svart klänning från Andiata Nobelfesten 2023
Christine Olsson/TT

Prinsessan bär sitt privata diadem som hon fick i gåva av kungaparet inför bröllopet med prins Carl Philip 2015. När prinsessan fick diademet var det monterat med smaragder och det är så hon valt att bära det vid årets Nobelfest.

Annons
Prinsessan Sofia rosor i håret Nobelfesten 2023
Christine Olsson/TT

Men vi har sett henne bära det helt utan stenar i sin enkelhet, med turkoser, pärlor, topaser och med gula stenar. Prinsessan bär även örhängen med smaragder och vid årets fest bar prinsessan dessutom vackra rosettliknande blommor i håruppsättningen – här kan du läsa mer om den!

Det bar prinsessan Sofia vid Nobel 2022

Prinsessan Sofia Nobelfesten 2022
Pontus Lundahl/TT

Förra året bar prinsessan Sofia en ljusblå klänning med hög hals och vackra tredimensionella detaljer, signerad Ida Lanto. Kreationen matchades med en glittrig clutch och det privata diademet som i fjol monterats med topaser.

Prinsessan Sofias privata diadem vid Nobelfesten 2022
Pontus Lundahl/TT

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld – anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons