Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

13 minnesvärda bröllopsklänningar från våra favoritfilmer

10 mar, 2023 
AvPenellope Ness
Minnesvärda bröllopsklänningar från våra favoritfilmer
Från Sex and the city till Bridesmaids och Pirates of the Caribbean här är några av de mest ikoniska brudklänningarna från filmerna vi älskar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 serier du inte får missa 2023Brand logo
5 serier du inte får missa 2023

Hollywood har bjudit på många otroliga modeögonblick, inte minst när huvudkaraktärerna äntligen ska säga ja vid altaret. Vi listar 13 oförglömliga bröllopsklänningarna från våra favoritfilmer!

minnesvärda bröllopsklänningar från filmer

Minns du Carrie Bradshaws ikoniska klänning signeras Vivienne Westwood eller den korta klänningen från Givenchy som Audrey Hepburn bar i den klassiska filmen Funny face? Här hittar du klänningarna vi minns lite extra!

Annons

Bröllopsduellen (2009)

Bride wars

Bästa vännerna Liv (Kate Hudson) och Emma (Anne Hathaway) har väldigt olika personligheter och deras brudklänningar speglar tydligt detta. Båda valde däremot att bära eleganta Vera Wang-klänningar. Livs har en stor tyllkjol med ett lila brett midjeband, medan Emma valt en mer diskret satinklänning.

Mamma mia! (2008)

Mamma mia!

Även fast Sophie (Amanda Seyfried) och Sky (Dominic Cooper) bestämde sig för att pausa bröllopet, uppskattar vi den vackra bröllopslooken. För att inte tala om det hjärtevärmande ögonblicket mellan mamma (Meryl Streep) och dotter, när de sjunger låten Slipping through my fingers.

Annons

Sex and the city (2008)

I filmen från 2008 får vi se Carrie (Sarah Jessica Parker) testa ett flertal klänningar under en fotografering till en tidning, men hon väljer till slut en klänning av Vivienne Westwood. Självklart uppstår det drama innan Mr. Big (Chris Noth) och Carrie hinner säga ja till varandra, och plötligt ställs bröllopet in. Men vi får ett lyckligt slut då paret (äntligen!) gifter sig. Då bär Carrie däremot en tidlös vit kavaj och kjol.

En prinsessan dagbok 2 (2004)

Prinsessans dagbok

När Mia (Anne Hathaway) återvänder till Genovia får hon reda på att hon måste gifta sig inom 30 dagar för att få ta över som drottning. På bröllopsdagen bevisar hon att hon är värdig sin kungliga titel, i en vacker skapelse med otroliga detaljer i spets som täcker både klänningen och slöja. Hon liknande sannerligen en prinsessa.

Annons

Hungerspelen: fatta eld (2013)

Katniss (Jennifer Lawrens) ska visserligen inte gifta sig, men eftersom att det nämns att hon "hade varit en så vacker brud" i filmen var vi tvungna att inkludera den här looken. Klänningarna som Cinna (Lenny Kravitz) designar ska både reflektera hennes anda och symbolisera uttrycket "the girl who was on fire".

Bridesmaids (2011)

När brudtärnorna följer med Lillian (Maya Rudolph) för att prova klänningar och alla i sällskapet blir matförgiftade, är ett filmögonblick vi sent glömmer. För att inte tala om den (absurda) brudklänningen som tärnan Helen specialbeställer hela vägen från Paris. Leesa Evans, som valde kläderna till komedifilmen, har berättat i en intervju att klänningen "knappt skulle vara bärbar".

Annons

Pirates of the Caribbean - död mans kista (2006)

Pirates of the Caribbean - Död mans kista

Elizabeth (Keira Knightley) hann aldrig gifta sig i den, men oavsett bar hon en bröllopsklänning som liknade ett konstverk. 1700-talslooken var designad av Penny Rose som dessutom blev BAFTA-nominerad för sitt arbete.

Crazy rich asians (2018)

Det tog tre veckor och 30 personer att fästa Swarovski-kristallerna på den här bröllopsoutfiten. Men skenet kan bedra och det ikoniska modebröllopsögonblicket involverar inte en riktig bröllopsklänning. Trots det övertygande utseendet är "klänningen" i verkliga fall en kombination av bodysuit och en kjol, mer lik en jumpsuit.

Annons

Wolf of Wall street (2013)

Wolf of wall steet

Även om deras äktenskap inte skulle vara det mest hälsosamma förhållandet, fick vi iallafall se Naomi (Margot Robbie) i sin vackra klänning. Hon liknade verkligen en prinsessa i den stora tyllkjolen.

Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller (2002)

Ännu en bröllopsklänning med förundransvärda detaljer. Padmé (Natalie Portman) bar detta mästerverk vid hennes hemliga bröllop med Anakin Skywalker (Hayden Christensen). Klänningen hade en matchande överklänning i spets med pärldetaljer och skira ärmar. Den parades ihop med en blombroderad slöja.

Annons

American gangster (2007)

American gangster

American Gangster skildrar heroinhandlaren Frank Lucas (Denzel Washington) liv. Han träffar den puertoricanska skönheten Eva (Lymari Nadal) på hans nattklubb, och de två gifter sig snart. Hon bär en krämfärgad klänning med söta detaljer.

En prins i New York (1988)

Coming to America

Det här är kanske den mest originella och ikoniska klänningen på vår lista. Lisa McDowell (Shari Headley) bar en enorm rosa klänning med det längsta släpet vi någonsin skådat i när hon gifte sig med prinsen Akeem (Eddie Murphy).

Annons

Funny face (1957)

Funny face

Audrey Hepburn hade många ikoniska filmlooks, inklusive denna korta Givenchy-bröllopsklänning i satin och tyll. Den kanske ser retro ut nu, men var väldigt modern för sin tid.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons