10 sätt kameliablomman plockas upp i Chanels AW23-kollektion

Chanel AW23-kollektion.

Under Paris Fashion Weeks sista dag bjöd Chanel på en romantisk AW23-kollektion i kameliablommans tecken. ELLE var på plats – och har spanat in 10 kreativa sätt signaturblomman plockades upp i kollektionen.
08 mars, 2023
Kvinnorna som revolutionerat modehistorien
1:16

Efter reklamen: Kvinnorna som revolutionerat modehistorien

(1:16)

Slå på ljud

Den franska modeveckans sista dag inleddes traditionsenligt med visning av Chanel. Under taket i Grand Palais Éphémère presenterades kollektionen för hösten/vintern 2023 och inspirationen bakom kollektionen var tydlig. En av modehusets starkaste signatur stod nämligen i centrum – den romantiska kameliablomman. Trots veckans iskalla vindar och snöväder bjöd Chanel på ett första vårtecken då den vackra blomman genomsyrade allt från inbjudan och visningens set-design till subtila detaljer på både plagg och accessoarer i kollektionen.

Kameliablomman stod i centrum både i visningens set-design och kollektion hos Chanel AW23.

Kameliablomman stod i centrum både när det kommer till visningens set-design och kollektionens plagg!

Foto: Chanel

– Kamelian är mer än bara ett tema, det är en evig kod för huset. Jag tycker att den är lugnande och bekant, jag gillar dess mjukhet och styrka, berättar husets kreativa chef Virginie Viard i sina ord om inspirationen bakom kollektionen.

10 olika sätt kameliablomman plockas upp i Chanels AW23-kollektion

Den sofistikerade kollektionen bjöd minst på uppiggande inslag och detaljer där blomman plockades upp högt och lågt. Låt oss spana in 10 looks där kameliablomman plockades upp på olika kreativa sätt.

Bröllopsinspiration signerad Chanel haute couture

Kamelia-kappan

Visningen öppnades av modellen Loli Bahia iklädd en vadlång kappa där kamelian blommade fritt. Minst sagt ett perfekt sätt att få vårkänslor även på hösten!

Chanel AW23 – kameliamönstrad kappa.
Foto: Chanel

Rosa inslag

Den neutrala färgpaletten med toner av svart, vitt och grått piggades upp med glada inslag av rosa! Som i denna look med rosa tweeddräkt där kameliablomman pryds som dekorativa broscher. Och för att inte tala om skorna som också pryds av sockersöta blommor!

Chanel AW23 - rosa look.
Foto: Chanel

Kamelia på koftan

Den iögonfallande blomman plockades även upp som en lekfull detalj på allt från stickade koftor till kollektionens kavajer. Utan tvekan en kofta utöver det vanliga!

Chanel AW23 – kofta med blommor.
Foto: Chanel

Diskret ruta

Kan du se blomman? Javisst, tittar du riktigt noga ser du att den diskret har letat sig in i rutmönstret på detta glittriga set med stickad tröja och matchade shorts. Vi älskar!

Chanel AW23 – mönstrat set.
Foto: Chanel

Blomsterstrumpor + blomsterknappar

Chanel håller inte tillbaka på detaljerna, det är en sak som är säker. Denna look är minst sagt ett bevis på att det är detaljerna som gör det. Notera det blommande mönstret på strumpbyxorna och knapparna som har fått sin form av (ja, du gissade rätt) kameliablomman.

Chanel AW23 mönstrade strumpbyxor.
Foto: Chanel

Broderiblomma

Inget Chanel utan handbroderade blommor och gnistrande paljetter! Höstkollektionen för 2023 flirtar givetvis med flertalet av husets specialiter.

Chanel AW23 – topp med broderade blommor.
Foto: Chanel

Fluffig (blom)form

En lekfull version på den klassiska svarta tröjan hittades i denna look där fluffiga blommor stod i fokus.

Chanel AW23 – fluffiga blommor.
Foto: Chanel

Blom-bonanza

Jeansen med diskreta kamelia-prints, korta jackan med quiltat blommönster och blomformade väskan – vad är inte att älska med en look som skriker blom-bonanza?

Chanel AW23 – look med blommönster.
Foto: Chanel

Bröllopsblomma

Är detta den perfekta lilla väskan till dig som står brud? Kanske! Kollektionens accessoarer visar ett fång av väskor formade som kameliablomman och denna i vitt ger oss starka bröllopsvibbar!

Chanel AW23 – vit look med blommig väska.
Foto: Chanel

Modern mönstermix

Kollektionen visade ett flertal mönster där kameliablomman plockas upp på i en lekfull och modern mönstermix. Här i en svartvit ruta som leker med såväl blomman som husets egna CC-logga!

Chanel AW23 – look med mönstermix.
Foto: Chanel

ELLE var på plats i Paris för att ta del av visningen och har samlat ett par höjdpunkter från dagen. Häng med in visningen i videon nedan – och se fler modeögonblick på @ellesverige på Instagram.