Kate Middleton hyllar prinsessan Diana med en prickig klänning

Kate Middleton hyllar prinsessan Diana med en prickig klänning

Kate Middleton dök upp på den årliga galopptävlingen i Ascot iklädd en feminin, prickig sommarklänning. Klädvalet ses nu som en hyllning till prinsessan Diana.
20 juni, 2022

Den som har trånat efter modeögonblick signerade kungligheterna under pandemin har inte blivit besviken när det brittiska kungahuset under våren återupptagit de offentliga tillställningarna. Senast under London-premiären av nya Top gun-filmen stal hertiginnan av Cambridge showen totalt med sin Hollywood-look i svartvitt.

Prinsessan Dianas mest oförglömliga looks genom tiderna

Och under Kate och Williams första utlandsuppdrag efter covid-pausen, en resa till Karibien, bjöd Kate på en rad genomtänkta outfits. Bland annat den här emeraldgröna tyllklänningen, vilken sågs som en hyllning till prinsessan Diana.

Kate Middletons klänning – en hyllning av Diana

Även den kungliga stilikonens senaste outfit ses nu som en hyllning till prinsessan Diana. Det var under ett besök på The Royal Ascot – en galopptävling som hålls varje sommar i stadsdelen Ascot, väster om London – som Kate gjorde entré iklädd en prickig klänning.

Den vita klänningen med bruna prickar, volangdetaljer och skärp i midjan kommer från Italien-födda men nu London-baserade designern Alessandra Rich. En designer som Kate har burit flera gånger tidigare. Hertiginnan matchade den feminina klänningen med en hatt från Sally-Ann Provan.

Även om klädvalet också för tankarna till Julia Roberts karaktär i Pretty Woman, stavas den allra tydligaste stilinspirationen prinsessan Diana. Diana bar nämligen en väldigt lik prickig outfit när hon besökte The Royal Ascot, 1988. Därför beskrivs nu Kates val av klänning i brittiska medier som en hommage till prinsessan av Wales.

Diana matchade sin prickiga klänning med vita handskar och pärlsmycken.

Dianas klänning hade axelvaddar och, precis som Kates klänning, en markerad midja, här i form av drapering. På fötterna bar Diana svartvita pumps.

Julia Roberts karaktär Vivian Ward iklädd en chokladbrun klänning med vita prickar i filmen Pretty Woman. En look som också den påminner om de båda kungligheternas.

TV: Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna
0:45

Efter reklamen: Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

(0:45)

Slå på ljud

Foto: TT