Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Kate Middleton hyllar prinsessan Diana med en prickig klänning

20 jun, 2022 
Kate Middleton hyllar prinsessan Diana med en prickig klänning
Kate Middleton dök upp på den årliga galopptävlingen i Ascot iklädd en feminin, prickig sommarklänning. Klädvalet ses nu som en hyllning till prinsessan Diana.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den som har trånat efter modeögonblick signerade kungligheterna under pandemin har inte blivit besviken när det brittiska kungahuset under våren återupptagit de offentliga tillställningarna. Senast under London-premiären av nya Top gun-filmen stal hertiginnan av Cambridge showen totalt med sin Hollywood-look i svartvitt.

Och under Kate och Williams första utlandsuppdrag efter covid-pausen, en resa till Karibien, bjöd Kate på en rad genomtänkta outfits. Bland annat den här emeraldgröna tyllklänningen, vilken sågs som en hyllning till prinsessan Diana.

Kate Middletons klänning – en hyllning av Diana

Kate Middleton i prickig klänning och hatt på Royal Ascot 2022

Även den kungliga stilikonens senaste outfit ses nu som en hyllning till prinsessan Diana. Det var under ett besök på The Royal Ascot – en galopptävling som hålls varje sommar i stadsdelen Ascot, väster om London – som Kate gjorde entré iklädd en prickig klänning.

Annons

Den vita klänningen med bruna prickar, volangdetaljer och skärp i midjan kommer från Italien-födda men nu London-baserade designern Alessandra Rich. En designer som Kate har burit flera gånger tidigare. Hertiginnan matchade den feminina klänningen med en hatt från Sally-Ann Provan.

Kate Middleton i prickig klänning på Royal Ascot 2022

Även om klädvalet också för tankarna till Julia Roberts karaktär i Pretty Woman, stavas den allra tydligaste stilinspirationen prinsessan Diana. Diana bar nämligen en väldigt lik prickig outfit när hon besökte The Royal Ascot, 1988. Därför beskrivs nu Kates val av klänning i brittiska medier som en hommage till prinsessan av Wales.

Annons
Diana i vit prickig klänning och hatt i Ascot 1988

Diana matchade sin prickiga klänning med vita handskar och pärlsmycken.

Diana i vit prickig klänning i Ascot 1988

Dianas klänning hade axelvaddar och, precis som Kates klänning, en markerad midja, här i form av drapering. På fötterna bar Diana svartvita pumps.

Annons
Julia Roberts i brun prickig klänning i Pretty Woman

Julia Roberts karaktär Vivian Ward iklädd en chokladbrun klänning med vita prickar i filmen Pretty Woman. En look som också den påminner om de båda kungligheternas.

TV: Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

Prinsessan Dianas stilresa genom tidernaBrand logo
Prinsessan Dianas stilresa genom tiderna

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons