Kate Middleton hyllar prinsessan Diana och drottning Elizabeth i sin gröna prinsessklänning

Kate Middleton hyllar prinsessan Diana och drottning Elizabeth i sin gröna prinsessklänning

Kate Middleton bar en emeraldgrön tyllklänning under hertigparets besök på Jamaica. Looken är inte bara magisk – utan ses också som en hyllning till både prinsessan Diana och drottning Elizabeth.
25 mars, 2022

Efter två år med pandemi har hertigparet av Cambridge nu återupptagit resandet. I veckan har prins William och Kate Middleton befunnit sig på utlandsuppdrag i Karibien.

Och den som har trånat efter modeögonblick signerade kungligheterna har inte blivit besviken. I vanlig ordning har Kate bjudit på en rad genomtänkta outfits. Vi har sett henne bära vit spets, en vit kostym matchat med orange samt en solgul sommarklänning med rosettdetalj. Och den rosa metallic-klänningen, såklart, som Kate bar under en kvällstillställning i Belize och som föga förvånande kom att bli den mest uppmärksammade looken av dem alla. Tills nu.

KATES GRÖNA PRINSESSKLÄNNING

Ja, för under onsdagen var det dags för parets sista formella middag på Jamaica och kvällen till ära valde Kate att bära en emeraldgrön klänning som inte kan beskrivas som annat än en prinsessklänning.

Tyllklänningen, som är skapad av den brittiska designern Jenny Packham, var i off shoulder-modell med volangdetaljer och smyckad med skimrande paljetter vid midjan. Wow-effekten. Var. Total.

En hyllning av Diana och drottning elisabetz

Men det är inte bara klänningen i sig som gör att våra flöden fullkomligt exploderar med den här looken just nu. Utöver att den gröna färgen flirtade med Jamaicas flagga, ses nu också Kates outfit som en hyllning till både prinsessan Diana och drottning Elizabeth.

Klänningen påminner om en som prinsessan Diana bar 1981, strax efter förlovningen med Charles, och sociala medier är nu fullproppade av gröna look a like-bilder mellan de båda kungligheterna.

.

Lånade smycken av drottning Elisabeth

Även Kates smycken hade en speciell betydelse. Örhängena och armbandet som hertiginnan bar var båda utlånade från drottning Elizabeth. Drottningen bar juvelerna när hon var värd för Barack och Michelle Obama år 2011.

Kate bar även Elizabeths porträtt i form av en brosch på klänningen, vilket ses som en tydlig hyllning av drottningen.

Se fler bilder från det kungliga utlandsuppdraget nedan.

Kates tyllklänning är en stor snackis bland kungligt intresserade.

Kate i rosa metallic-klänning i Belize.

Kate iklädd solgul klänning och vita accessoarer under samma resa.

Kate i vit kostym matchat med orange blus och väska.

Kate i vit spetsklänning matchat med stor, vit hatt.

TV: 10 bilder på Kate Middleton som du förmodligen inte har sett

10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna
1:10

Efter reklamen: 10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

(1:10)

Slå på ljud

Foto: TT