11 gånger Kate Middleton har återanvänt en galaklänning på röda mattan

11 gånger Kate Middleton har återanvänt en galaklänning på röda mattan

Kate Middleton har burit ofantligt många galaklänningar genom åren. Och vissa av dem verkar vara favoriter! Här är elva klänningar som prinsessan av Wales har återanvänt.
15 november, 2022
Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakom
1:11

Efter reklamen: Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakom

(1:11)

Slå på ljud

Kate Middleton har burit mängder av fantastiska galaklänningar genom åren. (En enorm fördel som kommer med den kungliga titeln, om du frågar oss). Men för vissa av klänningarna verkar hon ha fastnat lite extra. Det finns nämligen några favoriter som Kate har burit om och om igen.

Kate Middletons favoritklänningar

I kungligt sammanhang är prinsessan av Wales faktiskt väldigt duktig på att återanvända plagg vi offentliga uppdrag. (Den insatta känner ju bland annat till hennes kärlek till röda kavajer). Så även vid röda mattan-event – vilket ju faktiskt är rätt ovanligt idag.

Det här kikade vi närmre på! Från den skimrande Jenny Packham-klänningen som prinsessan bar vid sitt första offentliga framträdande som kunglig, till en svart spetsfavorit som hon sågs bära under två av sina graviditeter – här är elva gånger Kate Middleton har återanvänt en galaklänning.

Skimrande galalook 2011 och 2016

Till Kate Middletons första officiella tillställning som kunglig, 2011, kom hon iklädd den här skimrande klänningen från Jenny Packham. Hon matchade med avslappnat, utsläppt hår.

Fem år senare återanvände Kate samma klänning under en galamiddag i Norfolk. Den här gången satsade hon på uppsatt hår, men matchade med samma clutch.

Vit klänning med slits 2012 och 2013

Under 2012 anlände Kate Middleton till en middag på London’s Claridges i den här krämfärgade klänningen med hög slits och lång ärm från Roland Mouret. Hon matchade med utsläppt hår och silveraccessoarer.

Året senare bar Kate samma klänning till filmpremiären av Mandela: Long Walk to Freedom. Den här gången satsade hon på uppsatt hår, ett stort halsband och svarta accessoarer.

Kate Middleton i blommig galaklänning 2017 och 2019

Kate bar den här blommiga wow-klänningen i svart och off shoulder-modell, signerad Alexander McQueen, till BAFTA-galan 2017. Prinsessan matchade med uppsatt hår och maxade örhängen.

Två år senare fick vi se klänningen igen – fast den här gången i en omgjord version med ärm. Eventet som fick Kate att återanvända klänningen var The National Portrait-galan 2019.

Klänning med guldbroderier 2012 och 2020

Första gången Kate Middleton bar den här vita klänningen med guldbroderier från Alexander McQueen var under ett officiellt besök i Malaysia 2012.

Vid BAFTA-galan 2020, åtta år senare, äntrade Kate röda mattan iklädd samma klänning.

10 gånger Kate Middleton lånat drottning Elizabeths smycken

Kate Middleton i tyllklänning 2014

Första gången Kate bar den här tyllklänningen signerad Jenny Packham var faktiskt 2013, men sedan återanvände hon den två gånger under 2014. Först i februari till National Portrait Gallery-galan då hon matchade med stort halsband och utsläppt hår.

I december 2014 såg vi den på henne igen under St Andrews 600-årsjubileum i New York. Då körde hon istället på uppsatt hår och örhängen.

Prinsessan i blågrön galalook 2012 och 2018

År 2012 bar Kate den här Jenny Packham-klänningen till röda mattan för en galamiddag inför sommar-OS i London.

Den kungliga stilförebilden kom sedan i samma klänning sex år senare till Tusk Awards.

Kate i blå galaklänning 2016 och 2020

Under ett officiellt besök i Indien 2016 bar Kate Middleton den här blå galaklänningen från Jenny Packham, tillsammans med en matchande sjal.

2020 återanvände prinsessan av Wales samma klänning till en galamiddag på Buckingham Palace. Den här gången utan sjal och med utsläppt hår.

Kate Middleton stal showen på Top Gun-premiären i London

Kate i lila klänning 2011 och 2021

Första gången Kate Middleton sågs iklädd den här lila klänningen med markerad midja, från Jenny Packman, var på röda mattan under BAFTA-galan 2011.

Tio år senare bar Kate klänningen igen under Earthshot Award ceremony i London. Den här gången var skärpet i midjan utbytt mot ett annat skimrande.

Kate i svart spets 2012 och 2013

På filmpremiären av War Horse 2012 kom Kate iklädd en svart spetsklänning från Temperley.

Året efter kom hon i samma klänning till en en annan filmvisning. Det lockade håret var utbytt mot rakt och den här gången hade hon adderat ett halsband.

Kungligheternas bästa gravidlooks – 18 inspirerande bilderKate i en grönglittrande klänning 2019 och 2021

Den här grönglittrande Jenny Packham-klänningen är ytterligare en favorit hos Kate. Första gången hon bar den var under ett officiellt besök i Pakistan 2019.

När vi såg prinsessan bära klänningen igen var året 2021 och tillfället The Royal Variety Show.

Gravid på gala 2014 och 2017

När prinsessan av Wales var gravid med prinsessan Charlotte, 2014, kom hon till Royal Variety Performance i den här svarta spetsklänningen från Diane von Furstenberg.

Tre år senare, när Kate var gravid med prins Louis bar hon klänningen igen under en galamiddag. Den här gången körde hon på utsläppt hår.

Foto: TT

Kate Middletons bästa looks de senaste fem åren
1:28

Efter reklamen: Kate Middletons bästa looks de senaste fem åren

(1:28)

Slå på ljud