10 gånger Kate Middleton burit drottning Elizabeths smycken

10 gånger Kate Middleton burit drottning Elizabeths smycken

Kate Middleton går i drottning Elizabeths mode-fotspår. Se tio gånger prinsessan av Wales burit drottningens smycken.
21 september, 2022
Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren
1:04

Efter reklamen: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

(1:04)

Slå på ljud

Kate Middleton har ofta hedrat drottning Elizabeth genom att bära hennes smycken. Inte minst veckorna efter den forna drottningens död och sedan på den storslagna begravningen.

Drottning Elizabeths starkaste stilögonblick genom tiderna

Men även under den nyblivna prinsessan av Wales tidigare offentliga uppdrag, så som diplomatbesök och utlandsvistelser, har Kate fått låna favoriter ur drottningens juvelsamling. Däribland bröllopsgåvor som drottningen tagit emot, ett av hennes favorithalsband med pärlor i tre rader och några av drottningens välanvända broscher. Spana in tio av smyckena nedan!

Pärlhalsband i choker-modell

Till begravningen hyllade Kate drottning Elizabeth genom att bära hennes gamla pärlhalsband i choker-modell med pärlor i fyra rader och diamanter framtill. Samma halsband bar Kate även vid prins Philips begravning 2021.

Här ser vi drottningen bära halsbandet under en middag i Bangladesh 1983.

Örhängen som drottningen fick i bröllopsgåva

Örhängena som Kate bar under begravningen, the Bahrain Pearl Drop Earrings, fick drottning Elizabeth i bröllopsgåva när hon gifte sig 1943. De hängande smyckena består av diamanter i olika storlekar och former samt en avslutande pärla.

Vi har sett Kate bära dem som en hyllning till drottningen vid flera tillfällen. Bland annat här när prinsessan av Wales besökte drottningens sommarhus i Scotland, sommaren 2018.

Ett annat tillfälle Kate har burit örhängena är under Remembrance day 2016. Och året innan såg vi drottningen själv bära juvelerna under just denna tillställning.

Ett av drottningens favorithalsband

Under en lunch på Buckingham Palace två dagar innan begravningen bar Kate ett pärlhalsband som inte bara tillhörde drottningen, utan var ett av drottningens favorithalsband som hon bar vid många tillfällen.

Här är ett av tillfällena under ett officiellt uppdrag, sommaren 2022.

Det stilrena pärlörhänget

Det här stilrena pärlörhänget med en diamant har blivit ett välanvänt smycke för drottning Elizabeth genom åren. Kate har burit dem flera gånger även hon, senast dagarna innan drottningens begravning. Bland annat när hon mötte militären som kommit till Storbritannien för att dela i begravningen samt här på bilden ovan när Kate och prins William åkte för att se blomsterhyllningarna utanför drottningens egendom i Sandringham.

Här ser vi drottningen själv i smyckena under silverjubileet 1977, då hon firade 25 år på tronen.

Lövbroschen

Prinsessan av Wales har lånat den här lövformade broschen med pärlor och diamanter från drottningen vid upprepade tillfällen. Bland annat under veckorna efter den forna regentens bortgång, men också här på ett offentligt uppdrag i Belgium, 2017.

Första gången drottning Elizabeth sågs bära brochen var under ett stadsbesök i Korea 1999.

Cartier-halsbandet från Nizam of Hyderbad

När drottning Elizabeth gifte sig fick hon i bröllopspresent från Nizam of Hyderabad välja vad hon ville från Cartier. Valet föll på det här maffiga halsbandet som kom att bli en favorit för drottningen genom livet. Hon lånade dessutom ut det till Kate vid några tillfällen, bland annat här under en mottagning i Buckingham Palace, 2019.

Drottning Elizabeth i halsbandet, 1952.

Safirörhängen

Ytterligare ett par örhängen som Kate har setts låna från drottning Elizabeth är dessa safirörhängen. Örhängena tillhörde ett set med smycken som drottningen fick i gåva av regenten i Dubai under ett besök i Mellanöstern, 1979.

Här ser vi drottning Elizabeth bära hela settet med safirsmycken under ett besök i Canada, 2005.

Smaragder med wow-effekt

När Kate och prins William besökte Jamaica i 2022 dök prinsessan av Wales upp i den här magiska gröna klänningen och matchade med smaragd-örhängen lånade av drottning Elizabeth.

Drottningen bar juvelerna när hon var värd för Barack och Michelle Obama år 2011.

Broschen ”Cambridge of Wales”

En av drottning Elizabeths mest använda brosch heter ”Hertiginnan av Cambridge” efter den tidigare ägarinnan. Därför var det ju passande att Kate fick låna smycket till det första målade porträttet tillsammans med prins William.

Drottning Elizabeth bär broschen, 1976.

BROSCH MED LÖNNLÖV

Den här broschen bar drottning Elizabeth under flera av sina besök i Kanada under sina många år som Storbritanniens regent – och även Kate har fått låna det. Bland annat här under hennes första officiella besök i Kanada, 2011.

Drottning Elizabeth i broschen under ett besök i Kanada, 2010.

Foto: TT