Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

And just like that... är vi på Met-balen

26 jun, 2023 
AvAmie Chorr
Säsong två av And just like that... har haft premiär och vi har verkligen kastats in i Carrie, Charlotte och Mirandas nya liv. Och vad är inte ett mode moment om inte Met-balen? Låt oss ta en titt på alla looks karaktärerna valde att bära.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE pop #9 – bilden från AJLT som avslöjar nästa säsongBrand logo
ELLE pop #9 – bilden från AJLT som avslöjar nästa säsong

Mode och populärkultur möts verkligen i nya säsongen av And just like that... på HBO Max. I första avsnittet går Carrie och gänget på (fiktiv) Met-balen med dresscode veiled beauty. Här är looksen – och detaljerna bakom dem.

And Just Like That... Met-bal looks

Seriens kostym-team bestående av Molly Rogers och Danny Santiago grävde djupt i arkiven för att möta utmaningen och leverera. Charlottes My Fair Lady-inspirerade look (komplett med ridmodedetaljer), Lisa Todd Wexleys överdrivet långa släp (läs: tre meter långt) och Valentino-huvudstycket talar för sig själva.

Annons

Carrie Bradshaws bröllopsklänning och vintage fågelhatt

Efter problem med klänningen Carrie Bradshaw egentligen skulle ha på sig fick hon dyka in i sin garderob i sista minuten och plocka fram en klänning som verkligen var en blast from the past. Ingen kan ha glömt Carries bröllopsklänning signerad Vivienne Westwood från första Sex and the city-filmen? Den fick göra comeback och blev räddningen för Carries look till Met-balen. Denna gång matchad med en blå cape som hörde till originalidén för hennes look. Och jag måste säga att det trots allt kaos inför, tillslut blev en lyckad look.

Annons

Ryttarmaximalism för Charlotte

För Charlottes look hämtades många referenser från ridmode och My fair lady. Kostym-teamet samlade ihop en ensemble av flera arkivplagg, vilket inkluderade en latexbustier och rosa blazer med tight midja. Tyget till den randiga kjolen inhandlades från en tyggrossist och looken toppades med latex klackar och handskar.

Lisa Todd Wexleys episka röda släp

Lisa Todd Wexleys Met-bal look är inspirerad av en vit klänning från Valentino. Kostym-teamet bad om en röd version av klänningen samt att Valentino skulle addera ett dramatiskt släp. Och man kan lugnt säga att Valentino-teamet levererade! Släpet är hela tre meter långt och dansade med vinden för varje steg Lisa tog.

Annons

Seemas gyllene luva

Sist men inte minst anlände Seema och levererade sin tolkning av dresscoden på den fiktiva Met-bal. Hon anlände iförd en gyllene böljande halterneckklänning, med låg urringning och en matchande luva. Accessoarerna fortsatte i det gyllene temat där ett brett guldhalsband och armband blev pricken över i:et.

Foto: Instagram & HBOMAX

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons