Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

10 steg till en hållbar minimalistisk basgarderob

03 jan, 2024 
AvSandra Bohlin
minimalistisk garderob dam 2024
Är du redo för att satsa på att bygga upp en minimalistisk basgarderob som passar oavsett säsong? Vi listar 10 plagg att utgå från och de bästa köpen just nu.
Annons
Stilresa: Florence PughBrand logo
Stilresa: Florence Pugh

Se till att en gång för alla bygga upp den ultimata minimalistiska garderoben för att undvika klädkriser framöver. Att lyckas med den perfekta basgarderoben handlar framförallt om att tänka efter och fundera noga innan du gör ett nytt inköp till garderoben. Här vill vi inspirera dig till att handla långsiktigt och satsa på plagg och accessoarer som du kommer kunna använda under många år framöver.

minimalistisk garderob dam 2024
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Ett av de första stegen för att skapa en minimalistisk garderob är att se över vilka plagg du har hemma, och rensa ut alla plagg du inte längre använder. Var hård men rättvis! Här kan du läsa mer om hur du rensar din garderob på bästa sätt.

Annons

Här är 10 steg till en perfekt minimalistisk garderob

Lägg ut alla dina kläder på sängen och fundera på vilka som går att matcha med varandra. Prova alla plagg så att de fortfarande sitter bra och skänk bort eller återvinn de plagg och accessoarer som du inte längre använder. Därefter ser du vilka plagg som saknas i din garderob och kan långsamt och med eftertanke komplettera med dem. Nedan listar vi de ultimata köpen för en minimalistisk basgarderob med toppplaggen som används oavsett säsong!

Vit skjorta

Toteme

Den vita skjortan är ett måste i allas basgarderober och att investera i en i riktigt bra kvalitet kommer du inte att ångra! Här hittar du vår favorit från Toteme.

Tidlösa jeans

Levi´s

Ett par tidlösa jeans platsar den minimalistiska basgarderoben som handen i handskan och våra favoriter är utan tvekan Levi´s 501 crop.

Annons

Stickad tröja

Arket

En tröja i lurvig kvalitet av alpacka och RWS-ullblandning. Tröjan har en oversized, bekväm passform med ribbade avslut och kan stylas till allt från dina favoritjeans till maxikjolen.

Stilsäkra kavajen

HM

En enkelknäppt kavaj i mjuk twill med trubbigt slag och en knapp fram. Kavajen har intagen midja vilket ger dig en chic look oavsett om det vankas fest eller kontorsdag!

Satinkjolen

Neo Noir

Kjol i satin från Neo Noir som finns i allt från chokladbrunt till grått, svart och beige i den perfekta längden. Styla med den stickade tröjan eller blusen för en mer uppklädd look!

KÖP KJOLEN HÄRReklamlänk
Annons

Knytblusen

And Other Stories

En gammal goding som vi måste ha i årets basgarderob är knytblusen! En vanlig blus med en twist som direkt ger looken den där eleganta känslan vi är ute efter,

KÖP BLUSEN HÄRReklamlänk

Klassiska boots

Vagabond

Stilrena bootsen Hedda från Vagabond har spetsig tå och block-klack. Den är tillverkad i mjukt, slätt skinn och har en praktisk dragkedja på insidan – allt vad vi drömmer om helt enkelt!

KÖP SKORNA HÄRReklamlänk

Kappa

Arket

Toppa alla årets looks med denna långa kappa i ett exklusivt dubbelvävt material av ull!

KÖP KAPPAN HÄRReklamlänk
Annons

Snygg väska

Toteme

Den stora väskan är inte bara trendig utan även ett praktiskt val som rymmer allt från datorn till klackarna, necessären och alla nödvändigheter. Här är vår favorit från Toteme!

Kostym

Na-kd

Grå, tidlös kostym med en dubbelknäppt kavaj och vida byxor. Styla både som set och var för sig – ett måste i den minimalistiska basgarderoben!

  1. Vit skjorta
  2. Tidlösa jeans
  3. Stilsäker kavaj
  4. Knytblusen
  5. Klassiska boots
  6. Kappa
  7. Stickad tröja
  8. Snygg väska
  9. Kostym
  10. . Satinkjolen

Foto: Imaxtree

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons