Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Här är trendfärgerna som dominerar våren och sommaren 2023

20 jan, 2023 
Färgtrenderna som dominerar våren/sommaren 2023.
Vilka färger fortsätter vara trendiga våren och sommaren 2023? Och vilka nya färginslag är att vänta? ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth guidar och reder ut!
Annons
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardagsBrand logo
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

Trots januarimörker och iskalla vindar kan vi glädja oss med att det inte dröjer allt för länge tills det är dags att välkomna den första vårsolen och en helt ny modesäsong. Och ny modesäsong betyder givetvis att nya sprudlande trendfärger är på ingång! ELLEs modeteam har tagit ett djupdyk i den nya säsongen och kurerat vårens mest dominerande modetrender men givetvis ska vi även dyka ner bland vårens färgval. Vilka färger fortsätter att dominera? Och vilka nya färginslag är att vänta? Det reder vi ut nu!

Annons

Vilka färger är trendiga våren och sommaren 2023?

  • Rosenrött
  • Silverskimmer
  • Lavendel och syren
  • Pastelldrömmar
  • Koboltblå
  • Syrlig lime
  • Bröllopsvitt
  • Solskensgul
  • Barbie och babyrosa
  • Goldengirl

Det råder ingen tvekan om att 2023 blir färgernas år, iallafall om vi blickar till vad vårens catwalk och vad modeskapare har att säga. I en tid när det mesta känns tungt, möter vi en vår där det blir desto viktigare att låta det lilla pigga upp. Nu vill vi inget hellre än att lysa upp vardagen med pigga vackra färger som går hela vägen från topp till tå, bokstavligt talat. 2023 är det hög tid att låta en specifik färg få genomsyra hela din look, och vi ser färger som solgult, lime, pastell, rosenrött och gnistrande metallic leta sig fram för att pigga upp både humör och garderob. Här är 10 färger du garanterat kommer se mycket av framöver.

10 färger du kommer se mycket av i vår och sommar

Foto: Imaxtree

rosenrött

En av säsongens mest tongivande färgval går i kärlekens tecken. Som en förlängning av säsongens trendiga rosdetaljer blommar även den rosenröda kulören och modeskaparna utmanar oss till att våga bära den riviga kulören även under årets vår- och sommarsäsong.

Annons
Rött trendfärger vår och sommar 2023.
Alexander McQueen, Bottega Veneta, Alaia, Acne Studios och Valentino.

silverskimmer

Om du ännu inte vågat dig på att testa den silverskimrande metallictrenden är våren 2023 den perfekta tiden att liva upp din inre discodrottning! Majoriteten av alla modeskaparna verkar vilja se oss fira det allra minsta, för catwalken har aldrig gnistrat så mycket som nu. Metallic, glitter och paljetter i silvriga nyanser blir att föredra både i mode och beauty-val framöver.

Silvermetallic trendfärg vår och sommar 2023.
Simone Rocha, Nensi Dojaka, Alaia, JW Anderson och Givenchy.

lavendel och syren

I takt med att naturen börjar komma till liv igen så fortsätter vi att klä oss i blommiga toner av lavendel och syren. I allt från den allra ljusaste nyansen som vi ser hos designers som Nensi Dojaka, Sportmax och 16arlington till den mer djupa som både Marni och Jil Sander väljer att inspirera oss med.

Annons
Lavendellila trendfärger vår och sommar 2023.
Marni, Sportmax, Jil Sander, Nensi Dojaka och 16arlington.

Pastelldrömmar

Lätta toner av pastell omfamnar oss som ett vackert färgmoln framåt och det är allt från himmelsblå och smörgul till pistage och blekrosa i färgpaletten. Gärna i mix med varandra! Viktoria Beckhamn mixar blått med lila och Acne Studios sammanstrålar grönt med rosa. Vi gör det samma inom kort!

Pastellfärger trendfärger vår och sommar 2023.
Acne Studios, Burberry, Jil Sander, Acne Studios och Victoria Beckham.

Koboltblå

Säsongen bjuder på allt från denim till havs-inspirerade trender och med det står även alla nyanser av blått i centrum. Men en nyans som poppar något extra är koboltblått som tar för sig på allt från klänningar till ytterplagg.

Annons
Koboltblå trendfärger våren och sommaren 2023.
Loewe, Valentino, Cecilie Bahnsen, Off-White och Proenza Schouler.

Syrlig lime

Redan förra våren bubblade det om citrusfrukternas syrliga färgdrag men kanske är det först nu som vi låter inslag av grönska piggar upp vårgarderoben på riktigt? En snabb blick på catwalkens inspirationsdos och vi är övertygade.

Limegrönt trendfärger vår och sommar 2023.
Dion Lee, Tory Burch, Victoria Beckham, Fendi och Bottega Veneta.
Annons

Bröllopsvibb i vitt

Vi säger JA till ljusa val av vitt denna vår, och ja det gäller även för oss som inte planerar att stå brud 2023. Det minst sagt bubblar om bröllopsmodet som sträcker sig som en av säsongens stora trender. I vår bär vi helt enkelt romantiska vita skapelser även till vardags!

Vitt trendfärger vår och sommar 2023
Loewe, The Row, Jacquemus, Nensi Dojaka och Jil Sander.

Solskensgul

Kanske den mest uppiggande färgerna av dem alla – solskensgul! Kulören som lovar 100% solgaranti och 100% roligare modevår. Miu Miu, Stella McCartney, Max Mara, Jonathan Simkhai och Jacquemus visar vägen!

Annons
Gul trendfärger vår och sommar 2023
Miu Miu, Stella McCartney, Max Mara, Jonathan Simkhai och Jacquemus.

Barbie vs babyrosa

Team barbie eller team babyrosa? I vår behöver du inte välja för allt från bubbelgumsrosa till pudrig babyrosa är på agendan framåt. Och för den som inte vågar sig på rosa från topp till tå – gör som Burberry och Chanel och styla med inslag av vitt.

Rosa trendfärger vår och sommar 2023
Nensi Dojaka, Stella McCartney, Burberry, Chanel och Huishan Zhang.
Annons

Goldengirl

Modeskaparna gör det lätt för oss som inte kan välja mellan silver och guld. Det är nämligen inte bara skimrande silver som livar upp vårens färgpalett utan även gnistrande guldmetallic väntas ta oss med storm. Vi går mot en festligare vår, minst sagt.

Guldmetallic vårens trendfärger 2023
Gabriela Hearst, Proenza Schouler, Jil Sander, Tory Burch och Zimmermann.
Annons