Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Vårmode 2023 – säsongens viktigaste trender och tendenser

02 dec, 2022 
Vårmode 2023 – säsongens viktigaste trender och tendenser
Vilka är de största trenderna i vårmodet 2023? ELLEs moderedaktion hjälper dig få koll på säsongens största och viktigaste trender, detaljer, plagg och tendenser!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bröllopstrender från Bridal Week 2023Brand logo
Bröllopstrender från Bridal Week 2023

när VÅRMODE 2023 – vilka trender är mest populära 2023?

Vårens hetaste modetrender är här och vi gör oss redo att möta en modevår där nya influenser och tendenser gör entré. Lekfullt och humoristiskt men också kaxigt och nytänkande. Men vilka plagg och färger är det egentligen som sticker ut? Och vilka är detaljerna som ser ut att ha inspirerat modebilden? ELLEs moderedaktion har samlat de allra största trenderna för vår- och sommarsäsongen i en maxad trendrapport. Skrolla för att få en första titt på våren 2023!

Annons
  • Trasdocka
  • Oceanien
  • Mattfransar
  • Denim tar över
  • Futuristiskt och humoristiskt
  • Bruddrömmar
  • Boudoir – underkläder, nattlinnen och sidenklänningar
  • Utilitty och cargo
  • Bikerchic
  • Punk eller Goth
  • Livslängtan i full blom
  • Maskulin vs feminin
  • Prepp school
  • Hotpants

Scrolla ner och läs mer om varje trend och se alla bilder

Foto: Imaxtree/TT

Här är vårens viktigaste trender 2023:

1. Trasdocka

2023 tycker modeskapare som Prada, Acne Studios och Diesel att vi ska tänka om när de kommer till välanvända, sönderslitna plagg. I vår bär du dina favoritkläder oavsett om det är håliga, har slitna kanter eller snart ramlar sönder.

Annons

2.OCEANIEN

Framåt drömmer vi oss till det stora blå och tar ett djupdyk i allt vad det innebär. Havet spelar minst sagt en stor roll i vår- och sommarkollektionerna för 2023. Allt från färgskala till former, print och mönster speglar det stora blå och vi är mer än redo. JW Andersson leker med tropiska palmer, kritvita stränder och delfiner medan Blumarine låter snäckan stå i fokus.

Annons

3. MATTFRANSAR

Modehus som Bottega Veneta, Alexander McQueen, Proenza Schouler och Jil Sander gör det tydligt att rejäla fransar blir en viktig detalj våren 2023. Och det är inga blyga fransar vi pratar om. Riktigt rejäla, tjocka och mjuka mattfransar i färgpalettens alla tänkbara färger sveper in i modebilden och visar sig på allt från klänningar till kjolar och toppar. Desto större och rejäla, desto bättre!

Annons

DENIM TAR ÖVER

Klassisk denim får ny tappning när det nya året gör entré. Fokus blir denim från topp till tå men uppdateras med spännande snitt och nya typer av stylingkombinationer. Se bara till kreativa Diesel och Burberry. Och den perfekta avslappnade denim-looken hos Bally, där Rhuigi Villaseñor tar över rodret som ny designer.

Annons
Annons


FUTURISTISK OCH HUMORISTISKT

SS23-catwalken bjöd på modeögonblick vi sent glömmer! Och som solsken i mörka tider piggar de futuristiska och humoristiska inslagen minst sagt upp. Modeskaparna verkar vilja blicka till ljusare tider där den kreativa ådran får flöda fritt – vilket den gör bland kommande vårkollektioner. Titta bara till JW Andersson, Christopher Kane och Vetements!

Annons

BRUDDRÖMMAR

Våren väntas bjuda på bröllopsbonaza utan dess like, vilket känns fullkomligt rimligt efter x antal år av inställda bröllop och planer på paus. Givetvis visas det även i modebilden, där bland annat Loewe, Simone Rocha och Molly Goddard visar vägen! Med allt från tyll, spets, svepande längder och maxad (!) volym kan vi lova att det blir en drömlik vår oavsett om du planerar att stå brud eller ej.

BOUDOIR – UNDERKLÄDER, NATTLINNEN OCH SIDENKLÄNNINGAR

Underklädestrenden har florerat under hösten och framöver växter den och blir större. Underkläder som syns, sidenklänningar och nattlinnen med spets och sensuella skärningar blir nu en självklarhet att bära även utanför sovrummet. Burberry, Victoria Beckham och Nensi Dojaka visar alla sin take på boudoir-trenden – som du inte kommer att missa SS23.

Annons

UTILITY OCH CARGO

Räkna med att låta förra säsongens it-byxa aka cargobyxan stå i centrum framöver för en våg av cargo-inspirerat mode väntas när vi gör oss redo för ny säsong. Cargobyxan blir till kjol (se till Miu Miu och Louis Vuitton) och allt mer funktionella detaljer som stora fickor och justerbara spännen väntas pryda favoritplaggen.

Annons

BIKERCHIC

Modehusens modeskapare verkar vara eniga om att bikerjackan blir nyckelplagget att möta den nya säsongen i. Ledordet är bikerchic och målbilden hittar vi hos Saint Laurent, Courreges och Dion Lee som alla låter en kaxig bikerjacka tuffa till det eleganta. Take notes!

Annons

LIVSlÄNGTAN i full blom

Klassiska blommiga print i all ära, men lagom till att våren gör entré blommar det som aldrig förr bland säsongens mode. Modehus som Loewe och Bottega Veneta maxar ordentligt och låter iögonfallande blomdetaljer bli stilsäker signatur. Det blir utan tvekan en vår i full blom!

Annons
Annons

PUNK eller GOTH

På med kajalen, nitar och svartklädda kreationer – för punken lever! Allt mer punk och goth-inspirerade drag letar sig in som en av vårens starkaste trender och kontrast till det lekfulla glada. Inspirationen flödar hos modehus som Dior, Acne Studios och Blumarine.

Annons

MaskulinT MÖTER FemininT

Hårt möter mjukt, oversized möter kroppsnära. Mixen av det maskulina och feminina fortsätter att osa i modebilden och 2023 lovar den perfekta blandningen. Tänk maskulina plagg med inslag av glitter och glam.

Annons

VARDAGSCOOL/PREPP SCHOOL

Den traditionellt eleganta och strikta "skoluniform"-stilen får en total uppdatering och designers hos modehus som Gucci, Prada och Fendi vevar in unika detaljer och maxar med oväntad volym, snitt och lager på lager. Den preppiga stilen har aldrig varit coolare!

Annons
Annons

KORT KORTA Hotpants

Minikjolen får hård konkurrens till våren när hotpants kliver in som det självklara valet av barbent nederdel. Iallafall när vi låter catwalken säga sitt! Marni, Coperni och Chanel visar att kortkorta set är att föredra när varmare väder återigen blir vår vardag.

Annons
ELLE Ukrainas chefredaktör om kriget: "Viktigt att fortsätta drömma"Brand logo
ELLE Ukrainas chefredaktör om kriget: "Viktigt att fortsätta drömma"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons