Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Allt om Ennui Atelier – smyckena kändisarna älskar och nya behandlingen Ear spa

04 aug, 2023 
AvPenellope Ness
Allt om Ennui Atelier – smyckena kändisarna älskar
Ennui Atelier är smyckesvarumärket där punken möter fine jewelry – och som influencerna älskar. ELLE fick en pratstund med svenska grundaren Sophie Antonsson som bland annat avslöjar inspirationen bakom märket.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Maja Nilsson LindelöfBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Maja Nilsson Lindelöf

Piercingar trendar, stort. Och vi kan delvis tacka Ennui Atelier och grundaren Sophie Antonsson för det. Hon har specialiserat sig på vackra smycken i flera år, med kunder som Hanna Schönberg, Kenza och Molly Sandén. Svenska influencers och kändisar verkar strömma in i hennes studio i Stockholm och den nyöppnade studion i Göteborg – och vi har fått en pratstund med den svenska grundaren.

Sophie Antonsson, grundaren till Ennui Atelier
Grundaren Sophie Antonsson öppnar upp om inspirationen bakom Ennui Atelier.

Årets trend 2023: Piercingar och örhängen

En av årets största trender är att smycka öronen med vackra örhängen och se till att deras placering är perfekt anpassad till din öronform och övergripande estetik. Det är ett enkelt men lyxigt sätt att addera en personlig touch till din look.

Annons
Svenska influencern Hanna Schönberg
Svenska influencern Hanna Schönberg med Ennui Ateliers smycken.

2019 öppnade Ennui Atelier sin första studio, det svenska smyckesvarumärket som erbjuder unika lyxpiercingar. För ELLE har Sophie Antonsson berättat om varumärkets bakgrund, den kreativa processen och den nya behandlingen Ear spa.

Jag kallar det jewelry-armor, känslan "utan mina ringar känner jag mig tom".

Vad inspirerade dig till att starta Ennui och var kommer intresset från?

– Jag har jobbat med smycken länge. Innan arbetade jag faktiskt som makeupartist och maskör, så jag har jobbat mycket med ansikten. Och smycken är inte så komplicerade, men de gör allt lite roligare och snyggare. Jag kallar det jewelry-armor, känslan "utan mina ringar känner jag mig tom". Det är också något universellt som inte är knutet till en viss ålder eller ett kön, något alla kan ha.

Annons

– Punken inspirerade mig också, musiken och kulturen. Jag tycker att det är en väldigt spännande subkultur. Det är intressant när punk möter fine jewelry, för om det bara är fine jewelry så kan det nästan bli lite tråkigt.

Hur ser den kreativa processen ut?

– Det börjar med mycket research, mycket googlande. Namnen är ofta inspirerade av grekiska gudar och jag tittar mycket på symboler. Triskelion till exempel, sånt kan jag gå igång på. Målet inför hösten är att få hitta inspiration och att ta mig tid att få sitta och rita. Jag inspireras ofta av en byggnad eller ett föremål, och kan ibland fråga mig själv "vad symboliserar det här?" eller "vad händer om jag gör en knut på det här föremålet?".

Annons
Kenza Zouiten
Kenza Zouitens forward helix med ett av Ennui Ateliers bästsäljande smycken Honey I'm home labret.

– Jag jobbar mer organsikt. Jag är inte så mycket för att ha säsongsbaserade kollektioner, smycken är så tidlösa. Nu kommer exempelvis en kollektion där jag varit mer inspirerad av "vad känner jag själv att jag saknar?".

Vad har din största utmaning eller lärdom varit?

– Många. Vi hade tur med pandemin då piercarna redan är så noga när det gäller hygien, så det blev egentligen ingen jättestor förändring för oss. Men att förstå hur piercingvärlden ser ut, och lära känna en helt ny kategori personer var en utmaning när jag först började.

Annons
Anna Winck
Anna Winck med flera hål i öronen.

– Men den största lärdomen är nog att “det löser sig”. Om något inte hände som skulle hända, så löser det sig. Noggrannheten försvinner inte för det, men man behöver inte stressa upp sig. Misstag sker, man får lösa det helt enkelt. Istället kan man försöka lära sig, och vara ute i god tid!

Ni kommer att introducera en ny behandling, Ear spa, berätta lite mer om det?

– Piercarna gör själva piercingen och sedan har man massa fina örhängen som man behöver ta hand om. Under behandlingen tar man av alla piercingar, och behandlar både hålen och smyckena. Det kan nämligen vara svårt att själv se hur örat ser ut, och ibland ännu svårare att få av smyckena.

Annons
Molly Sandén
Molly Sandén visar upp sina snygga piercingar.

– Man får hjälp med att dubbelkolla så att allt sitter bra, smyckena tvättas och sedan får man en härlig behandling för både öronen och ansikte i 30 minuter. Vi rekommenderar att man gör detta ungefär en gång i halvåret.

När man tar ett nytt hål, vad ska man tänka på då?

– Inte pilla! Många tror att man ska skruva på den, men nej. Och att hålla rent! Använd en spray med koksaltlösning. Man ska inte använda alsolsprit för det dödar alla bakterier, både bra och dåliga. Se även till att inte sova på den nya piercingen.

Annons
Emilia de Poret
ELLE-profilen Emilia de Poret med Ennui Ateliers smycken.

Du kan läs mer om Ennui Atelier och behandlingen Ear spa här.

Foto: Daniella Gyllensten, Ennui Atelier, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons