Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Här är höjdpunkterna från Diors Cruise-visning 2023

17 jun, 2022 
Dior Cruise 2023
Stepp, dramatik och spansk orkester var ledorden när Dior presenterade sin Cruise-kollektion för 2023. Platsen var Plaza de España i Sevilla. Spana in höjdpunkterna från visningen här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den senaste tiden har modehusens Cruise-visningar för 2023 avlöst varandra. I början av maj bjöd Chanel in till visning med formel 1-tema i Monte Carlo, senare presenterade Louis Vuitton sin Cruise-kollektion i San Diego med en vacker solnedgång som dekor och med stjärntecken som lyste upp på ett medeltida slott bakom modellerna presenterade Gucci sin resort-kollektion.

Cruise-visningarna är modehusens mest påkostade. De hålls på lyxiga destinationer runt om i världen och kollektionerna kan beskrivas som en mindre kollektion mellan höst- och vårkollektionerna riktade mot semestergarderoben.

Annons

Dior bjöd in till spanskinfluerad visning i Sevilla

Under torsdagskvällen riktades strålkastarljuset mot Dior och modehusets Cruise-kollektion för 2023. Och temat var tydligt. Platsen var Plaza de España i Sevilla och en svartklädd duo steppade dramatiskt igång visningen. Steppen efterföljdes av dansare iklädda röda klänningar som framträdde till en orkester som spelade traditionell spansk musik.

Creative director Maria Grazia Chiuri beskriver kollektionen som en upptäcks- och reflektionsresa. Inspirationen kommer från Sevillas historia, bland annat sångerskan och dansaren Carmen Amaya som blev känd för att tänja på gränserna i sitt artisteri, samt var den första kvinnliga dansare i sin kategori att klä sig i kostym.

Annons

Den intensiva röda färgen, broderier, svart spets, volangdetaljer och lager på lager gav tydliga associationer till Spanien och flamenco. Spana in kollektionen nedan.

Det bästa från Dior Cruise 2023

Annons
Daniela Rathana om mode och skönhetBrand logo
Daniela Rathana om mode och skönhet

Foto: Dior/TT

Annons