Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskorELLE-galan

Chanel Aw21 – se hela höstkollektionen här

09 mar, 2021 
Chanel höstkollektion 2021, Chanel AW21
Under Paris modevecka visade modehuset Chanel upp sin höstkollektionen 2021 på en helt annan plats än vanligt. Spana in alla looks från visningen och inspireras av höstens mode här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se extramaterial från ELLEs exklusiva modeplåtning!Brand logo
Se extramaterial från ELLEs exklusiva modeplåtning!

En remix av den populära Diana Ross-låten ”Do You Know Where You’re Going To?” spelas i den intima atmosfären på den parisiska klubben Chez Castel – som under de glada dagarna på 60-talet snabbt blev ett nav i det parisiska nattlivet. Och när Chanels chefsdesigner Virginie Viard behövde välja en ny visningslokal för säsongens presentation (då Grand Palais numera är under renovering ) föll det självklara valet på den legendariska klubben på rue Princesse i Paris, som besökts av alla från Francoise Hardy till Serge Gainsbourg.

– Jag gillar Castel så mycket för sina små salonger, spiraltrappan, baren, de små rummen där modellerna kan byta om, sminka sig tillsammans, ha kul, en plats för en tjejkväll, berättar Virginie Viard och fortsätter...

– Jag föreställde mig att modellerna gjorde en show för sig själva. Och jag tänkte på de presentationer som Karl Lagerfeld skapade för länge sedan, när modellerna skulle klä sig själva och sminka sig, säger Virginie som beskriver atmosfären i Chanels AW 2021 Ready-to-wear-show.

Annons

Afterski möter parisisk coolhet

Vilket såklart passade kollektionen utmärkt – en tjejkväll i Paris (eller någon annanstans) är inte illa! Speciellt när kollektionen så starkt är influerad av både atmosfären vid en afterski på skidsemester som idén om parisisk chic coolhet från 1970-talet.

Kollektionen lekar både med kontraster av volym och material – alltid med en närvarande Chanel-anda. Stora after-ski kappor över klubbvänliga transparenta chiffongplagg. Moon-boots till bara ben. Skidbyxor till korta croppade jackor. Även den nu bortgång modellen Stella Tennants beskrivs som en inspirationskälla till några av kollektionens mer herriga, tweed siluetter – som den svarta skjortan med vit krage och manschetter under en dyrbar kostym. Ja, kollektionen får in lite av allt i sina 56 looks men mestadels lämnar den oss med en längtan om att få komma ut och klubba igen!

Spana in alla Looks från Chanel AW20 här:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Foto: Chanel

LÄS MER:

Vårens viktigaste accessoartrender 2021

Chanels senaste kollektion får oss att drömma om sensommarkvällar

Det bästa från Chanels Métiers d’Art kollektion 2021

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons