Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Chanel Haute Couture 2021 – En midsommardröm

26 jan, 2021 
Chanel haute couture vår 2021
Andra dagen av Haute Couture-veckan i Paris är igång och Chanel bjöd i vanlig ordning på en drömlik visning – se alla looks från Chanels haute couture vår/sommar kollektion 2021 här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så bär du upp färgstarka pastelltrenden i sommarBrand logo
Så bär du upp färgstarka pastelltrenden i sommar

Vid första anblick var det nästan så att man undrade om chefsdesigner Virginie Viard riktat blicken till en varm härlig midsommarkväll i Sverige? För visst ser det ut som Chanels senaste haute couture-kollektion lika gärna hade kunnat vara en sen midsommarnatt, sju olika sorter blommor under kudden och krans i håret.

Chanel bjuder in till familjefest

Även om det är en spännande tanke, är den inte långt ifrån. Idén om dans, frihet och sommarkvällsfest – en familjefest eller ett bröllop står bakom inspirationen för modehusets kommande haute couture 2021-kollektion. "Jag älskar stora släktträffar, när generationerna alla möts. Det är så varmt. Det finns den här andan i Chanel idag. Eftersom Chanel också är som en familj” säger Virginie Viard efter visningen som hölls i sedvanlig ordning i pampiga Grand Palais i Paris under tisdags eftermiddagen.

Fåtal vänner och ambassadörer frontrow

Ett fåtal inbjuda gäster – ambassadörer och vänner till huset var på plats under visningen Penélope Cruz, Marion Cotillard, Vanessa Paradis, Alma Jodorowsky, Lily-Rose Depp, Izïa Higelin, och Joana Preiss. Den holländska fotografen, filmskaparen och grafiska formgivaren Anton Corbijn fotograferade vännerna til huset, alla klädda i Haute Couture i stil med familjeporträtt. Anton regisserade även visningsfilmen på Grand Palais som går att se på chanel.com

Annons
Lily-Rose Depp.
Marion Cotillard
Annons
Alma Jodorowsky.

till tonerna av "Be my baby"

Till elektronisk pop och hiten "Be my Baby" av The Ronettes valsade modellerna (däribland svenska Nike Praesto Nordstrom) ut i ljusrosa klänningar, tvåfärgade Mary-hane skor, spets, crêpe och en helt magisk vit spetsklänning med prästkragar som även den förde tankarna till svensk midsommar.

Maisons d’art, partner till modehuset, var inblandade i kollektionens trettiotvå looks. Montex Atelier gjorde den broderade makramen av en lång klänning i pärlgrå tyll medan fjädrarna var av House of Lemarié. Spana in hela kollektionen – vi lovar att du redan nu kommer börja drömma om sommarbröllop eller den där festen vi alla längtar efter att gå på så snart världen är på benen igen!

Annons

SE CHANEL HAUTE COUTURE VÅR/SOMMAR 2021:

Chanels haute couture vår/sommar kollektion 2021
Chanels haute couture vår/sommar kollektion 2021

Foto: Chanel

LÄS MER:

Nyckelplaggen att satsa på inför vårmodet 2021

Det bästa från Chanels Métiers d’Art kollektion 2021

Här öppnar Chanel fler beauty boutiques i Sverige

Annons