Det bästa från Chanels Métiers d’Art kollektion 2021

CHANELS MÉTIERS D’ART 2021

Igår visade Chanel fram sin Métiers d’Art 2020/2021 kollektion digitalt. ELLE har samlat det bästa om visningen och kollektionen!
04 december, 2020

Torsdagskvällen bjöd på en storslagen digital modehjödpunkt när Chanels Métiers d’Art 2020/2021 kollektion presenterades för tomma läktare. Enda gästen på plats i slottet Chenonceau i Frankrike de var skådespelaren och modehusets musa Kristen Stewart.

CHANEL 2020/21 MÉTIERS D’ART PRESENTERADES PÅ Kvinnornas slott

I december varje år presenterar modehuset sin Métiers d’Art-kollektion som lyfter fram hantverkare från mindre ateljéer i Paris. Kollektionen har alltid ett tema eller en destination kopplad till husets historia. I år valde Creative Director Virginie Viard att presentera den kommande kollektionen på Frankrikes berömda Château de Chenonceau, även känt som kvinnornas slott – som en gång i tiden var hem för kungliga kvinnor inklusive Diane de Poitiers och Catherine de ’Medici.

Valet av plats var inspirerat av Coco Chanels fascination av renässanskvinnor. År 1936 skrev grundaren "Jag har alltid drabbats av en konstig känsla av sympati och beundran gentemot kvinnorna som levde från François I till Louis XIII.”

Château de Chenonceau.

franska kvinnliga kungligheter bakom inspirationen

Med detta i tankarna designade Virginie Viard en extravagant renässanskollektion inspirerad av franska kvinnliga kungligheter. Kollektionen innehåller en rad helsvarta klänningar inspirerade av Catherine de ’Medicis beslutade att undvika färg efter sin mans död, kung Henri II. Spets, siden, glitter, nitar och gnistrande accenter samt Chanels signatur tweed återfinns i kollektionen. Och blommiga broderier är hämtade från slottstrådgårdarna.

– Eftersom jag gillar att allt blandas, alla olika epoker, mellan renässansen och romantiken, mellan rock och något väldigt flickaktigt, så är allt väldigt Chanel, avslutar Virginie Viard med att säga.

Se ett urval av Chanels Métiers d’Art-kollektion plåtad av ingen mindre än Juergen Teller.

CHANELS MÉTIERS D’ART 2020/2021 AV JUERGEN TELLER:

Chanels Métiers d’Art-Juergen Teller
Chanels Métiers d’Art-kollektion plåtad av ingen mindre än Juergen Teller

Foto: Juergen Teller/Chanel

LÄS MER:

Fixa Chanel-looken och bär sammet som signatur i vinter – se bästa köpen

Vårmode 2021: Säsongens viktigaste trender

Stjärnglans när Chanel presenterade våren 2021