Stjärnglans när Chanel presenterade våren 2021

Chanel vårmode 2021

Chanel har genom åren klätt en rad stilfulla skådespelerskor som nu står för inspirationen till vårkollektion 2021 med deras filmstjärneglans – se hela Chanels vårkollektion här!
06 oktober, 2020
NYCKELPLAGG ATT SATSA PÅ I HÖST
Slå på ljud

Den ikoniska Hollywood-skylten var inspirationen bakom den gigantiska Chanel-skylten i Grand Palais i Paris. Modehusets vårkollektion 2021 presenterades under dagen idag, den 6 oktober – både fysiskt form för få inbjudna gäster som digitalt.

Både Gabrielle Chanel och Karl Lagerfeld klädde många skådespelerskor i filmer och i verkligheten under sin tid hos modehuset – något nuvarande chefsdesigner Virginie Viards tagit fasta på och designat vårkollektion som en hyllning till husets musiker och skådespelerskor.

– Jag tänkte på skådespelerskor vid fototillfället, på röda mattan, ögonblicket när de ska fotograferas: deras ansikten är distraherade, deras attityd synkroniserad med kläderna de har på sig. Och fansen som väntar på dem. förklarar Virginie Viard efter visningen i ett pressmeddelande från lyxhuset.

Läs också: Allt du måste veta om vårmode 2021 – läs Elina Grothéns stora trendrapport

Ett glatt, färgstark och levande Chanel

Virginie ville att vårmodet 2021 skulle vara glatt, färgstark och mycket levande. Svarta klassiska tweeddräkter har skapats i jeanstyg i fluorescerande färger. Tunna chiffong klänningar och t-shirts har fått bokstäverna CHANEL i neon-liknande-tryck. Långa klänningar med små blommor i svartvitt, paljett broderade kläder, bermudashorts och lager av asymmetri – där har du Chanels stjärnglas våren 2021!

Se Chanels vårkollektion 2021:

Foto: Chanel/Olivier Saillant

LÄS MER:

I höst bär vi grönt! 23 plagg som fixar stilen

Modespaning: Fysiska modevisningar – kommer de att försvinna?

Chanels välsmyckade couture-kollektionen 2020 – se alla looks!