Chanels välsmyckade couture-kollektionen 2020 – se alla looks!

Se Chanels senaste Haute Couture-kollektionen 2020 här!

När Chanels hösten-vinter 2020/21 haute couture-kollektionen presenterades var det med punk, prinsess och smyckes-inslag. Se alla looks här!
07 juli, 2020
Skotrenderna att satsa på hösten 2020
Slå på ljud

 

Det var en fransk punkprinsessa i gryningen chefsdesigner Virginie Viard hade i tankarna när hon skapade Chanels senaste haute couture-kollektion för 2020/2021.

– Jag tänkte på en punkprinsessa som kom ut från” Le Palace” i gryningen i en klänning, stort hår, fjädrar och massor av smycken. Denna kollektion är mer inspirerad av Karl Lagerfeld än Gabrielle Chanel. Karl gick till ‘Le Palace’, han skulle ha följt med dessa mycket sofistikerade och mycket välklädda kvinnor, som också var mycket excentriska, berättar Virginie Viard om kollektionen som presenterades den 7 juli online med en film och en lookbook plåtade av den svenska fotografen Mikael Jansson.

Välsmyckad kollektion

Kollektionen var i motsatt riktning från tidigare år (som då var en hyllning till klostrets enkelhet) skimrande av juveler och smycken från bland annat Chanels High Jewels-kollektion och Virginie Viard beskrev att hon gillar att jobba i motsatt riktning från tidigare kollektioner. ”Jag vill ha komplexitet”, uttryckte hon sig. Och kollektionen är ingen besvikelse – smycken, paljetter, strass, stenar och pärlor (självklart från alla Chanels partners Métiers d’art Lesage, Montex, Lemarié och Goossens) pryder både korta och långa klänningar som kjolar och tweedjackor. Tonerna går i svart och grått med glimtar av rosa. Vi kan absolut se punkprinsessan i gryningen!

Se Chanels 2020/21 Haute Couture-kollektion:

Foto: Mikael Jansson/Chanel

LÄS MER: 

Chanels nya kollektion får oss att drömma till medelhavet

Därför är Chanels nya it-väska redan en ikon

Female power och 80-talsreferenser – spana in Chanels höstkollektion här!