Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

14 minimalistiska sommarplagg du kommer vilja bära under många år framöver

08 aug, 2022 
AvCecilia Persson
minmalistiska och stilrena plagg sommaren 2022
Satsa på sommarmode som du kan bära även nästa sommar (och många år efter det). Här är 14 stilrena och minimalistiska plagg och accessoarer som du aldrig kommer tröttna på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förälskelsen i färgstarka och mönstrade plagg kan vara omedelbar –vi kan falla handlöst för vackra sommarplagg som vi ser oss själva i under semestern. Men kanske är det bara en sommarflört? Plaggen och accessoarerna som prickar in säsongens trender lyser upp sommargarderoben, men vi kombinerar dem gärna med några riktigt klassiska plagg och accessoarer som håller säsong efter säsong och som utgör en given basgarderob, år efter år.

catwalk från Valentino spring summer 2022
Vi såg flera minimalistiska sommarplagg med en twist hos Valentinos SS22-visning.

Minimalistiska sommarplagg 2022

Vi har samlat 14 klassiska och minimalistiska sommarplagg som är tidlösa och som kommer vara givna i sommargarderoben under många år framöver, som svala linneplagg, stilrena klänningar och snygga remsandaler.

Annons

Linneklänning, & Other Stories

Är det här den perfekta sommarklänningen? Vi vågar säga att så kan vara fallet! Den är gjord i svalt linne, har figurnära form och går att klä upp för fest eller matcha med ett par sneakers för kontoret. Här hittar du klänningen (reklamlänk).

linneklänning stories svart
Klicka på bilden för att komma till klänningen.

Väska, ATP Atelier

En tidlös klassiker från ATP Atelier som passar i alla lägen. Den eleganta och enkla väskan finns i många färger och storlekar. Här hittar du väskan (reklamlänk).

Annons
väska atp atelier
Klicka på bilden för att komma till väskan.

Svart blus, Ahlvar Gallery

Svart blus i siden med drapering i halsen och något vida ärmar. Passar till såväl jeans som matchande sidenkjol. Klicka här för att komma direkt till blusen (reklamlänk).

svart sidenblus ahlvar
Klicka på bilden för att komma till blusen.
Annons

Remsandaletter, & Other Stories

De här remsandaletterna prickar in precis alla rätt i sommar: de är i en snygg ljusbeige nyans, har smala remmar och fyrkantig tå. Samtidigt är de så pass tidlösa att du kommer vilja bära dem under många år framöver, inte minst eftersom klacken är precis lagom hög och bred för att vara riktigt bärbar. Här kommer du direkt till sandalerna (reklamlänk).

remsandaler stories
Klicka på bilden för att komma till skorna.

Läs även: Sommarens trendigaste sandaler och sandaletter med fyrkantig tå

Annons

Stickad klänning, H&M

Den här vita, stickade klänningen har en smickrande passform, smala axelband och djupt ringad rygg. Lika fin till remsandaletterna som flipflops! Den finns även i flera färger. Läs mer om klänningen här (reklamlänk).

stickad klänning vit hm
Klicka på bilden för att komma till känningen.

Svart baddräkt, & Other Stories

En stilren baddräkt är bra på flera sätt: förutom att den är riktigt snygg att bära på stranden eller vid poolen så är den perfekt att bära som topp till ett par shorts, jeans eller en kjol. Då är du dessutom redo för bad när som helst – något vi ju älskar på sommaren! Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
svart baddräkt
Klicka på bilden för att komma till baddräkten.

Vit kjol, Arket

Kjolen är det perfekta plagget året om – och den vita kjolen är en evig klassiker i garderoben. Modellen från Arket slutar strax under knäna, har resår i midjan och en vidare passform. Här hittar du kjolen (reklamlänk).

kjol arket långkjol vit

Läs även: Sommarens snyggaste plagg i linne

Annons

Linneskjorta, Arket

Även linneskjortan är perfekt på sommaren. Den här varianten finns i flera olika färger och är lätt att matcha till andra minimalistiska plagg. Läs mer och köp linneskjortan här (reklamlänk).

linneskjorta arket beige
Klicka på bilden för att komma till linneskjortan.

Linnebyxa, Carin Wester

De här eleganta linnebyxorna har en tidlös design som aldrig går ur tiden, samt en lätt utsvängd effekt nedtill som ger en snygg silhuett. Bär dem med allt från den tidlösa vita skjortan till säsongens plagg med trendiga cutouts för den perfekta sommarlooken. Se mer och köp byxan här (reklamlänk).

Annons
beige linnebyxor basgarderob sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Läs även: Stilrena t-shirtklänningar att bära under sommarens varma dagar

t-shirt och shorts, & Other Stories

Den klassiska enfärgade t-shirten är ett givet basplagg året om, men särskilt nu på sommaren vill vi ha den i en vit nyans. Just den här har den perfekta boxiga passformen och finns i många olika färger, läs mer och köp den här (reklamlänk). De svarta jeansshortsen har en längd som gör att de passar till alla tillfällen och en snygg rak passform. De finns även i vitt, läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
vit tshirt och svarta jeansshorts basgarderob sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.

Sneakers, Veja

När du vill lägga sandalerna på hyllan är ett par stilrena sneakers ett måste. Vejas tidlösa sneakers (som går att matcha med allt) kommer i många färger och finns i såväl läder som mocka. Här hittar du skorna (reklamlänk).

veja sneakers
Klicka på bilden för att komma till skorna.

Skjortklänning, Vila

Annons

En klänning i vidare modell är perfekt att dra på sig såväl under lata dagar i hängmattan som på promenaden i sommarstaden. Den här beige varianten är gjord i en linneblandning, som också är en skönt material att bära när det är varmt, och går enkelt att klä upp med smycken och andra accessoarer. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

beige vid skjortklänning basgarderob sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Linnekostym, Arket

Att klä upp sig på sommaren kan ibland kännas som en utmaning, särskilt om det är riktigt varmt. Återigen är rådet att satsa på material som linne, som ju är lika snyggt på alla olika typer av plagg. Den här beige linnekavajen med matchande shorts ger en uppklädd känsla samtidigt som den är riktigt skön att bära. Läs mer och köp linnekostymen här (reklamlänk).

Annons
beige linnekostym med linnekavaj och linneshorts för dam till basgarderob sommar 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.

Se mer:

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons