Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Säsongens finaste baddräkter – 12 trendiga och stilsäkra köp

28 jun, 2023 
AvCecilia Persson
baddräkt dam
Just nu bär vi snygga baddräkter med tunna band, halterneckdesign och fyrkantig skärning. Här är 12 trendiga varianter som passar lika bra på solsemestern som till alla badäventyr på hemmaplan i sommar.
Annons

Sommaren är i full blom och alla dopp i hav och sjöar är snart ett faktum – kanske har du redan nu börjat bada för säsongen? Oavsett om du har en solsemester bokad eller bara vill se till att du är redo att hoppa i plurret så fort du känner det där pirrande badsuget i vår så kommer du att hitta en favorit i samlingen nedan.

2023 ser vi dessutom något av en baddräktstrend även utanför stranden – det är nämligen det perfekta plagget att matcha med en midikjol, shorts eller linnebyxor för en stilsäker sommarlook. Dessutom är du alltid redo för ett spontanbad!

badplagg med tunna axelband modevisning acacia ss23
Baddräkt med tunna axelband från Acacias visning SS23.

Var köper man baddräkter?

Snygga och trendiga baddräkter går att hitta i många onlinebutiker. Är du kanske på jakt efter en speciell modell? Vi listar populära butiker att handla i nedan. Scrolla ner för att hitta våra favoriter!

Annons
  • Lindex: Hos modekedjan Lindex finns både snygga bikinis och baddräkter som passar alla kroppstyper.
  • Na-kd: Om du är på jakt efter trendiga baddräkter finns ett flertal att välja bland hos Na-kd.
  • Ellos: Här finns allt från shaping-baddräkter från deras egna kollektioner till det senaste badmodet från populära varumärken.
  • Cos: Är du ute efter trendigt badmode med extra fokus på hållbara material? Då ska du spana in Cos baddräkter.
  • Arket: Här hittar du både baddräkter i säsongens trendfärger men också klassiska varianter.
  • Åhléns: Brett utbud av baddräkter som passar alla åldrar och kroppar.

kan 12 Snygga baddräkter att bära sommaren 2023

För dig som är på jakt efter en baddräkt som både är snygg och som gärna får pricka in några av säsongens trender har vi samlat 12 snygga och trendiga alternativ, med allt från halterneck, tunna band och hög skärning till kantig ringning, axelbandslöst och öppen rygg. Vilken blir din favorit i år? Psst! Vissa av varianerna finns just nu att fynda på sommarean.

1. Brun baddräkt, Stockh lm

Brunröd axelbandslös bandeaubaddräkt som kan knytas med tunna band i nacken eller vid bysten. Den har en snygg metallring i knytbandet och finns också i randigt. Spana in den här (reklamlänk).

brunröd bandeaubaddräkt med tunna axelband från Stockh lm
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten från Stockh lm.

2. Vit baddräkt, Arket

Vit baddräkt gjord i ett material med textur. Den har högt skurna ben och snygg djup u-ringning baktill. Här kan du klicka hem den (reklamlänk).

Annons
vitt badplagg med djup u-ringning gjort i ett material med textur från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten från Arket.

3. Svart baddräkt, Ellos

Stilren baddräkt i säsongens trendmodell – halterneck. Den har breda axelband är gjord i återvunna material. Den har invändig bh med uttagbar vaddering. Se mer och köp den svarta baddräkten här (reklamlänk).

svart halterneckbaddärkt med invändig bh och breda axelband från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till den svarta baddräkten.
Annons

4. Baddärkt med knappar, & Other Stories

Denna snygga baddräkt från & Other Stories kommer i svart nyans och är utrustad med dekorativa knappar framtill. Den perfekta baddräkten att styla med ett par linneshorts eller maxikjol. Här kan du klicka hem den (reklamlänk).

svart klassiskt badplagg med dekorativa knappar framtill från & Other Stories
Klicka på bilden för att se fler bilder av baddräkten.

5. Röd baddräkt, Weekday

Om du vill satsa på en baddräkt i färg är denna från Weekday med djup u-ringning och höga ben ett perfekt alternativ. Den finns också i klassiskt svart, se mer och köp den här (reklamlänk).

badplagg med djup u-ringning och högt skurna ben i rött från Weekday
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

6. Enaxlad baddräkt, Scampi

Baddräkt med enaxlad design som kommer i en vit nyans. Den har vacker drapering vid sidan som skapar en snygg siluett. Tack vare et inbyggda stödet passar den både liten och stor byst. Här kan du klicka hem den (reklamlänk).

Annons
badplagg med enaxlad design gjord i återvunnen polyamid och drapering vid sidan från Scampi
Klicka på bilden för att komma direkt till den enaxlade baddräkten.

7. Blommig baddräkt, Cos

Om du är på jakt efter en blommig och samtidigt orange baddräkt är denna från Cos ett utmärkt alternativ. Den är nämligen vändbar och du kan därmed anpassa färg efter look! Dessutom är den gjord i återvunnen nylon. Här kan du köpa den smarta baddräkten (reklamlänk).

vändbart badplagg med blommigt mönster gjord i återvunnen nylon från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till den blommig baddräkten.

8. Baddräkt med cutouts, Love stories

Snygg, asymmetrisk baddräkt i orange nyans med normalt skurna ben och brett axelband. Axelbandet kan spännas med hjälp av den dekorativa ringen. Köp den här (reklamlänk).

Annons
orange badplagg med cut outs och dekorativt spänne från Love Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

9. Ljusblå baddräkt, Na-kd

Baddräkt i stretchigt material i säsongens blå trendfärg – perfekt att matcha det turkosa poolvattnet med. Den har fin v-rining, justerbara axelband och öppen rygg. Du hittar den här (reklamlänk).

tukost badplagg med djup v-rining gjord i ett stretchigt material från Na-kd
Klicka på bilden för att komma direkt till den blå baddräkten.

10. Baddräkt med volanger, Lindex

Stilren baddräkt med volangdetaljer upptill och tunna axelband som går i kors i ryggen. Den kommer i tidlös svart nyans, här kan du beställa den (reklamlänk).

Annons
svart badplagg med volanger och tunna axelband som går i kors i ryggen från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till den svarta baddräkten.

11. Grön baddräkt, H&M

Riktigt snygg baddräkt med cutout-detaljer i en ljusgrön nyans. Den har kupor med uttagbara inlägg som ger bra stöd och bar axel. Här kan du klicka hem baddräkten (reklamlänk).

grönt badplagg med cut outs och enaxlad design från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

12. Långärmad baddräkt, CW by Carin Wester

För dig som vill skydda huden extra i sommar är denna långärmade baddräkt i snygg limgrön nyans ett perfekt alternativ. Den har hög krage och öppen rygg. Klicka hem den här (reklamlänk).

Annons
limegrönt badplagg med öppen rygg och långa ärmar från CW by Carin Wester
Klicka på bilden för att läsa mer om baddräkten med långa ärmar.

Svar på vanliga frågor

Hur ska en baddräkt sitta?

Ett generellt tips är bredare axelband på en baddräkt ger mer stöd. Om du har en stor byst är det alltså ofta bra att välja en baddräkt med mer rejäla axelband. Samtidigt finns det många baddräkter som på något sätt har inbyggt stöd i baddräkten, till exempel kupor som både formar och ger stöd.

Viken storlek ska man välja på baddräkt?

Beroende på vilken modell du väljer på baddräkten och vilken passform du önskar så kan du behöva ha olika storlekar i badkläder (precis som i andra plagg också, för den delen). Många webbshoppar har måtten utskrivna så att du kan mäta dig fram till vilken storlek som sannolikt passar dig.

Dessutom finns det ibland även en funktion som visar hur andra kunder tycker att plaggen passar samt om baddräkten är liten, stor eller normal i storleken – med andra ord kan du slippa onödiga returer och byten genom att kika om det finns på just den produktsidan innan du lägger din beställning.

Foto: Imaxtree/spotlight/Na-kd

Så stylar du sommarens snyggaste trend – badkläder och sneakersBrand logo
Så stylar du sommarens snyggaste trend – badkläder och sneakers

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons