Peplumtrenden – tillbaka på modekartan

24 jul, 2023 
AvAmie Chorr
Peplumtrenden är tillbaka hösten 2023. Designers som Jil Sander, Tory Burch och Maxwell visar vägen.
Efter en tids frånvaro tar den lekfulla och accentuerade detaljen nu modevärlden med storm. Peplumtrenden ger en subtil touch á la quiet luxury till dina looks och din garderob denna säsong.
Annons
Ariana Grandes stilresa
Ariana Grandes stilresa

På höstens modescen är peplumtrenden tillbaka och gör ett starkt uttalande. Denna gång kommer peplum i nya spännande tappningar som ger en modern twist till klassiska silhuetter. Designers har experimenterat med olika längder och material, vilket resulterar i variationsrika och eleganta peplumtoppar. Läs mer om trenden här och spana in några av våra favoritlooks!

VAD ÄR PEPLUM? Och så stylar du trenden

Peplum är en detalj där extra tyg sys på en topp i midjehöjd för att accentuera midjan. Detta tillägg ger plagget en vacker utsvängd form precis vid höftlinjen. Det finns otaliga sätt att anamma denna stil, oavsett om du vill styla en snygg kontorslook, en avslappnad helgoutfit eller en glamorös kvällslook.

Till kontoret kan du para ihop en peplumtopp med oversize kostymbyxa i samma färg som toppen och pricken över i:et, ett par ballerinaskor i mesh. För en avslappnad helglook, kombinera en peplumtopp med dina favoritjeans eller jeansshorts och ett par boots för en trendig och avslappnad look.

Maxwell höll sig til de klassiska snitten under sin visning för hösten 2023.
Annons
Medan Tory Burch valde att skippa volangerna och kombinera de klassiska peplumsnitten med underklädes-trenden.
Tory Burch bidrag till peplumtrenden var att ge liv till korsetten.
Maxwell visade en bra balans när det kommer till att matcha andra plagg till stilen.
Annons
Jil Sander gjorde som Tory Burch. Uppdaterade den klassiska peplumstilen och tillförde sin egen tolkning på plagget. Med ett rånare materialval.
Monokromt är perfekt att köra på när man vill få till en subtil och följsam look med peplum.

Foto: Spotlight/Launchmetrics.com

Annons