Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Moderiktiga destinationer i Italien att besöka

29 jun, 2023 
AvAmie Chorr
Är du sugen på att resa? Men vill skippa solstolen och istället suga åt dig allt som inkluderar hantverk, historia och episk streetstyle-inspiration? Då har du kommit rätt! ELLE listar 5 städer i Italien för den modeintresserade att besöka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du skotrenden med blommor självBrand logo
Så gör du skotrenden med blommor själv

När vi tänker på Italien, för det oss till deras antika monument, fantastiska stränder och snöiga berg. Men Italien är också ett av de ledande länderna inom modedesign och är hemvist till några av de mest kända modehusen. Där bland annat städer som Venedig, Milano eller Florens är knutpunkten för att producera högkvalitativa plagg, smycken och tyger. Italienarna kan även stoltsera med det mest generaliserade konceptet "made in Italy", ett handelsvarumärke som är synonymt med kreativitet och lyx.

Några av italiens mest fashionabla städer

Portofino

Portofino är mer än bara en pittoresk fiskeby i Italien, det är även en modedestination med unik stil och charm. Beläget vid den vackra italienska rivieran, har Portofino lockat stilikoner från hela världen i flera årtionden. Och många lyxbutiker kantar Portofinos gator! Genom att kombinera elegans och den sofistikerade atmosfären i en glamorös turistplats, har världens största varumärken, inklusive Dolce & Gabanna, Louis Vuitton och Yves Saint Laurent, alla öppnat butik här.

Annons

Är du ute efter en unik modedestination med stil och charm är Portofino ett måste. Här kan du njuta av en fantastisk shoppingupplevelse, inspireras av den vackra omgivningen och fånga den eleganta atmosfären. Portofino är helt enkelt en plats där mode möter skönhet på bästa sätt. Och om du ska till portofino i sommar har Jacquemus öppnat upp en pop-up butik – värd att besöka!

Capri

Capri är en ö full av charm och stil. Här hittar du bland annat lyxbutiker som Chanel, Gucci, Fendi och Prada men även lokala exklusiva flervarumärkesbutiker som säljer från kollektioner av de mest populära kläd- och accessoardesignerna.

Med sin pittoreska atmosfär erbjuder Capri en perfekt kuliss för mode och stil. Den ikoniska Piazzetta, öns centrala torg, är känd för sina exklusiva butiker och modehus som stoltserar med de senaste trenderna och tidlösa klassiker. Capris gator och gränder är som en catwalk där man kan fånga upp det senaste inom mode och stil. Här möts traditionellt italienskt hantverk med modern design, och det är inte ovanligt att se fashionabla människor klädda i färgstarka kläder och trendiga outfits.

Annons

Palermo

En trendig modedestination med siciliansk stil = Palermo! Den livfulla huvudstaden på Sicilien har blivit en trendig modedestination med sin egen utmärkande stil. Staden är känd för sin rika historia, fantastiska arkitektur och smakfulla kök, men det är också en plats där mode frodas. I Palermo kan besökare upptäcka en spännande mix av lokala designers, butiker och marknader som erbjuder handgjorda plagg i premium kvalitet. Här finns även en uppsjö av butiker som erbjuder vintage-plagg!

Palermos modekultur är också präglad av den sicilianska estetiken och traditionerna. Den sicilianska stilen är färgstark, livlig och elegant. Här kan man se människor klädda i vackra mönster, blommiga klänningar och snygga accessoarer som speglar den sicilianska livsstilen. Och är även en plats där mode blir en del av det dagliga livet och där man kan inspireras av de lokala invånarnas stil och självsäkerhet.

Annons

Florens

Florens, den historiska staden i hjärtat av Toscana i Italien, är inte bara känt för sin konst och kultur, utan också en modedestination för mode entusiaster. Här möts traditionellt hantverk och modern design på ett sätt som få andra platser kan matcha.

Staden är hem för några av världens mest framstående modehus – bland annat Roberto Cavalli, Gucci och Salvatore Ferragamo. Den florentinska stilen präglas av tidlös elegans och kvalitet. Här kan du se människor klädda i välskräddade kläder, smakfulla accessoarer och sofistikerade färger.

Neapel

Den pulserande staden i södra Italien, är en spännande modedestination med en egen karaktär och passion. Här möts traditionellt hantverk och en känsla av autenticitet. Staden har en stark tradition av textil- och skomakeri, och här kan besökare upptäcka lokala butiker och ateljéer som specialiserar sig på handgjorda kläder och skor av högsta kvalitet.

Annons

I Neapel är det otvungen elegans och en känsla av att blanda formellt och informellt som gäller. Här kan man se människor klädda i skräddarsydda kläder, men också med en avslappnad attityd och personlig touch. En av Neapels signaturstilar är den berömda "sprezzatura"(helt enkelt tanken att man kan vara naturlig och bekväm trots att man lagt ner en massa tid och ansträngning på sin look). Alltså en avslappnad nonchalans och självförtroende i klädvalen. Det handlar om att visa upp sin personlighet genom kläderna och bryta mot reglerna på ett sätt som ändå utstrålar stil och klass.

Foto: Instagram & TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons