Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Jacquemus AW23 visning vid Palais Versailles

27 jun, 2023 
AvAmie Chorr
Den franske modeskaparen Simon Porte Jacquemus levererade en minnesvärd visning. Location denna gång var vid det historiska Palais Versailles. ELLEs moderedaktör Amie Chorr tar oss igenom visningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Linnea Henrikssons bästa turné-looks: "Viktigt att det inte blir slit och släng"Brand logo
Linnea Henrikssons bästa turné-looks: "Viktigt att det inte blir slit och släng"

JACQUEMUS kollektion LE CHOUCHOU

Simon Porte Jacquemus har gjort sitt varumärke, Jacquemus, till ett modehus med stjärnspäckade modevisningar som ofta blir virala. Inför AW23 presenterar han, kanske den mest efterlängtade hittills – en kunglig ståtlig visning ute i trädgården vid Louis XIV:s palats i Versailles. En plats som väldigt få har fått äran att använda som sin bakgrund. Kollektionen kallas för "LE CHOUCHOU" och är starkt influerad av kungligt romantiskt mode som nytolkats i modern tid.

Annons

Med sin praktfulla historia var Versailles den perfekta platsen för Jacquemus visning. Dess trädgårdar gav en imponerande och grandios atmosfär till hela evenemanget. Ett fint sätt för mode och historia att mötas.

Kändisarna som var inbjudna på JACQUEMUS visning i Versailles

På visningen fanns självklart en hel del inbjudna megakändisar. Bland annat Victoria och David Beckham, Eva Longoria och Emily Ratajkowski. Gästerna satt i roddbåtar medan de väntade på att visningen skulle börja, och när den väl startade var det ren fransk elegans. En rad supermodeller, inklusive Gigi Hadid, Kendall Jenner och Belluccis dotter Deva Cassel, var bland stjärnorna på catwalken.

Annons
Annons

Jacquemus höst/vinterkollektion 2023

"LE CHOUCHOU"-kollektionen präglades av tidlös fransk elegans. Prinsessans Diana var huvudmusa och Marie Antoinette var en tydlig inspirationskälla! I kollektionen presenterades puffiga plagg i tyll, transparent spets, och siden.

Ballerinakjolar och kvadratiska ballerinaskor med tåhättor gav en modern touch till det traditionella franska modet. Långa romantiska släp och lekfulla proportioner! Känslan av kollektionen var romantiskt pudrig och elegant.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Accessoarer

En halskedja som Kendall Jenner bar var en tydlig referens till prinsessan Dianas choker. Jenners outfit inkluderade en topp och underdel med en mängd tyg och en silhuett som efterliknade en pumpa.

De bar även Jacquemus nya minimalistiska läderväskor, som kännetecknas av guldringhandtag. Något långt ifrån Jacquemus lekfulla accessoarer och kultförklarade väskor som hjälpte till att bygga upp varumärket från början.

Annons

Foto:TT

Virala modehändelser 2023Brand logo
Virala modehändelser 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons