Vit glögg med fläder och calvados
22 okt, 2025
Gör din vita glögg härligt fruktig och kryddig med både fläder och calvados. Värmer fint efter en kall dag utomhus!
Annons
Vit glögg med fläder och calvados
Kryddig och väldigt smakrik, värmande glögg.
Annons
12 personer
Tid: 20 minuter + tid att dra
Du behöver:
150 g sultanrussin
1 dl calvados
5 hela korianderfrön
2 hela kryddpepparkorn
2 kardemummakapslar
1 stjärnanis
1 kanelstång
2 tsk hela svartpepparkorn
1 lagerblad
1 liter koncentrerad flädersaft
1 vaniljstång
1 citron
Till servering:
2 liter vitt vin
2 dl snaps
50 g mandelspån
1 citron
Gör så här:
- Lägg russinen i en skål, häll på calvados och låt dra över natten.
- Rosta alla kryddor lätt i en tjockbottnad kastrull i ett par minuter.
- Häll på flädersaften. Tillsätt delad vaniljstång och frön, citronsaft och rivet citronskal. Koka upp och låt koka i ca 20 minuter.
- Stäng av värmen och låt dra i ytterligare 10 minuter. Sila bort kryddor och citronskal (spara gärna kanelstången och stjärnanisen till servering).
- Vid servering: Värm blandningen tillsammans med vitt vin till precis under kokpunkten. Tillsätt snaps, russin, mandelspån och citronskivor. Servera i höga glas och dekorera gärna med kanelstång och stjärnanis.
Foto: Columbus Leth
Annons