Upplev 2025 års Nobelmeny på Bobergs Matsal

Upplev 2025 års Nobelmeny på Bobergs Matsal
Har du alltid drömt om att få sitta till bords på Nobelbanketten? Nu har du möjligheten att under 2026 uppleva Nobelmenyn i sin helhet på Bobergs Matsal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Brand logo
Drinkar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Som bekant stod för första gången en duo bakom Nobelmiddagen 2025: Tommy Myllymäki och Pi Le. För andra året i rad stod stjärnkonditorn Frida Bäcke för desserten. Det är stort hemlighetsmakeri runt menyn och knappt något avslöjas innan gästerna sätter sig till bords i Blå hallen.

Tommy Myllymäki och Pi Le driver tillsammans den två stjärniga Michelin-krogen AIRA på Djurgården, Nordiska Kantinen, salladsbaren Akvileja och anrika Bobergs Matsal på NK. Nu meddelar krögarna att den unika menyn från Nobelmiddagen kommer att serveras på Bobergs Matsal vid fyra bokningsbara tillfällen under 2026.

– Nobelbanketten var verkligen ett minne för livet och vi är otroligt glada att vi har möjligheten att göra menyn tillgänglig för alla att boka. Det var en lång och helt fantastisk resa att ta fram och skapa menyn, så det känns kul även för oss att få förlänga den resan lite till, säger Pi Le.

Nobelmenyn serveras på Bobergs Matsal vid fyra tillfällen: 15 januari, 19 februari, 26 mars och 23 april. Under sittningarna serveras menyn i sin helhet i matsalen som utsmyckats med blomsterdekor i samma färgskala som Nobelbankettens dekor.

Priset för menyn inklusive vin och champagne är 3000 kr, för alkoholfritt är priset 2600 kr. Läs mer och boka på bobergsmatsal.se.

Nobelmenyn

Förrätt:

Soppa på Karljohansvamp serveras med bunden sallad på odlade svenska svampar

Soppa på Karljohansvamp serveras med bunden sallad på odlade svenska svampar, Almnäs Tegel, ingefärsolja och svart vintertryffel. Tryffelsmör och hårt bröd smaksatt med Karljohansvamp.

Varmrätt:

Piggvar färserad med pilgrimsmussla och sockertång

Piggvar färserad med pilgrimsmussla och sockertång, rostad rotselleri glaserad med libbsticka, smörkokt potatis och silverlök smaksatt med muskot. Serveras med buljongkokt savojkål, purjolök och champinjoner samt en smörsås på fermenterad rosenkvitten och Ingrid Marie-äpplen.

Dessert:

Frida Bäckes sorbet på svenska slånbär

Sorbet på svenska slånbär smaksatt med apelsin, kryddpeppar och nejlika. En bakad färskostkräm med bourbonvanilj och brynt smörkaka. Kärnmjölkskaramell och ett krisp på bovete och havre. Serveras med en consommé på skogshallon smaksatt med enskott.

Läs mer: Allt om vinerna på Nobelbanketten

© Nobel Prize Outreach. Foto: Dan Lepp