Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Trendigaste kaffedrinkarna – 5 recept

09 nov, 2020 
Recept på de trendigaste kaffedrinkarna
Kyliga dagar och värmande kaffedrinkar går hand i hand. ELLE Mat & Vin tipsar om 5 trendiga varianter perfekta i höst och vinter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I takt med att temperaturen stadigt sjunker nedåt spenderas allt mer tid inomhus. Kaffe är ett säkert kort oavsett årstid, men den värmande drycken är extra uppskattad när vintern och kylan står för dörren. Om du dessutom vill lyxa till det lite grann är kaffedrinkar den perfekta lösningen. ELLE Mat & Vin listar 5 festliga och inte minst trendiga kaffedrinkar värda att testa.

1. Klassisk irish coffee

Kaffedrinkar är synonymt med irish coffee, en drink som är väldigt god och dessutom enkel att slänga ihop. Tricket för att få till en perfekt irish coffee är att använda en irländsk whiskey och se till att dricka den genom grädden. Då får du det kalla och det varma samtidigt.

TILL RECEPTET >>

Recept på klassisk irish coffee

2. Irish coffee med chaigrädde

En sann kaffedrinksklassiker som kommer i många olika tappningar. Denna variant signerad ELLE-profilen Catarina König adderar vinterkänsla på en gång med lyxig chaigrädde. Om julen börjar närma sig kan du toppa med en pepparkaka!

Annons

Till receptet >>

Recept på irish coffee med chaigrädde

3. Jamaican coffee

Är du sugen på en ny variant av irish coffee? Då är det hög tid att testa jamaican coffee! Denna kaffedrink innehåller kaffe, socker, vispad grädde och jamaicansk rom. En garanterad succé.

Till receptet >>

Recept på jamaican coffee

4. Irish cappuccino

Är du, precis som vi, överförtjust i cappuccino? Låt cappuccino utgöra basen för denna festliga kaffedrink. Det enda du behöver göra är att addera whiskey, lite socker och det är klart!

Annons

Till receptet >>

Recept på irish cappuccino

5. Kaffe affogato i lyxig tappning

Kaffe affogato ses snarare som en efterrätt än en renodlad kaffedrink, men är för god för att inte ha med på listan. Basen är, precis som för resterande recept här ovan, kaffe som sedan kompletteras med vaniljglass. Om du hellre vill hålla dig till en smakpalett fungerar kaffeglass minst lika bra. Denna variant innehåller även lite vispad grädde och vaniljsocker.

Till receptet >>

Recept på kaffe affogato
5 saker om choklad du kanske inte visste omBrand logo
5 saker om choklad du kanske inte visste om

LÄS MER:

3 goda varianter av irish coffee

Magisk crème caramel med kaffe

Chokladkaka med kaffe och mjölkchoklad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons