Crème caramel med kaffe

Crème caramel med kaffe, recept

Uppdatera din créme caramel med en mild smak av kaffe. Kaffet ger en härlig och vuxen twist till efterrätten, som kan avnjutas vardag som fest. Enkel, trendig och fantastiskt god!
26 mars, 2020

4-6 portioner

Du behöver:

1 ½ dl (125 g) rörsocker

4 dl vispgrädde

3 msk kaffebönor

4 ägg

1 vaniljstång

Gör så här:

1. Smält sockret i en kastrull på medelvärme. Du ska inte röra sockret medan det smälter men var noga så det inte bränns.

2. När det smält och bubblar lätt ska karamellsockret fördelas i 4 eller 6 små ugnsfasta formar. Låt karamellen svalna i formarna.

3. Värm ugnen till 110°.

4. Koka upp grädden med kaffebönorna, låt svalna. Lyft ur kaffebönorna.

5. Vispa upp äggen med kaffegrädden och fröna från vaniljstången.

6. För dela äggmassan i formarna.

7. Ställ formarna i ett vattenbad (en ugns- plåt med höga kanter, fylld till hälften med ljummet vatten) och ställ in mitt i ugnen. Puddingen ska bli fast men äggkrämen får inte bli grynig.

8. Kolla var 10:e minut om puddingen är färdig. Det tar 45–60 minuter.

9. Låt de små puddingar- na svalna, skär loss runt kanterna och vänd dem upp och ner på tallrikar när de ska serveras. De kan förvaras i kylskåp något dygn före servering.

Créme caramel med kaffe

Créme caramel med kaffe.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Chokladkaka med kaffe och mjölkchoklad

6 magiska efterrätter med choklad

Chokladpaj med marinerad blodapelsin

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: