Tabbouleh med dillyoghurt
27 aug, 2024
AvLouisa Lorang
Den friska tabboulehsalladen serveras här med dillyoghurt och är ett suveränt tillbehör till kött!
Annons
Tabbouleh med dillyoghurt
Den mellanösterninspirerade bulgursalladen är fylld med örter som gör den extra fräsch och smakrik.
Annons
6 portioner
Du behöver:
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
2 dl bulgur
5 tomater
6 salladslökar
6 nävar bladpersilja
3 nävar färsk mynta
Salt
Dillyoghurt:
25 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk dill
3 dl grekisk yoghurt
1 tsk torkad dill
Salt
2 msk olivolja
Till servering:
Blandad grönsallad
Ev chilisås, t ex chuchum el sambal oelek
Gör så här:
- Blanda citronsaft och olja i en kastrull.
- Tillsätt bulgur och 1 dl kokande vatten, låt koka upp. Täck kastrullen med plastfolie eller ett tättslutande lock och låt dra i cirka 30 minuter tills bulguren har absorberat dressingen och är helt mjuk.
- Skölj tomaterna och skär dem i kvartar. Ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
- Skölj och finhacka salladslökarna. Finhacka persilja och mynta, blanda ner båda i bulguren. Smaka av med salt. Servera direkt eller förvara i kylskåpet tills rätten ska serveras.
- Dillyoghurt: Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna i 2–3 minuter.
- Skala vitlöken och riv den fint. Hacka dillen. Blanda båda med yoghurten i en skål och smaka av med torkad dill och salt. Servera i en liten skål. Ringla lite olja över och toppa med pinjenötter.
- Servering: Servera tabboulehen med dillyoghurt, en skål sallad och eventuellt chilisås.
Foto: Columbus Leth
Annons