Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Nu kan du checka in på Sveriges glassigaste hotellrum

10 mar, 2023 
AvNami Kawakita
Nu kan du checka in på Sveriges glassigaste hotellrum
Älskar du glass? Då bör du checka in på Sveriges glassigaste hotellrum, skapat av 3 Vänner och Hotel Kung Carl i Stockholm – och äta obegränsat med glass!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glassBrand logo
Middag hos Wood: Chokladfudgepudding med glass

Tillsammans med Hotel Kung Carl har 3 Vänners Glass skapat en magisk hotellupplevelse utöver det vanliga – ett hotellrum fyllt med glass. Hotellrummet med glasstema vid Stureplan i centrala Stockholm, kommer finnas i ett år och är fyllt med såväl glass som glädje. För 3 Vänner är glass inte bara en efterrätt, 3 Vänner är en livstil och den känslan har även Hotel Kung Carl. Det var just därför de valde att samarbeta – för att visualisera ett koncept tillsammans som berör alla dina sinnen. Och det har de lyckats med!

Annons
Det glassiga hotellrummet är väl genomtänkt och återspeglar både 3 Vänner och Hotel Kung Carl.
Det glassiga hotellrummet är väl genomtänkt och återspeglar både 3 Vänner och Hotel Kung Carl.

– Vi är så glada att ägarna på Hotel Kung Carl blev så taggade redan vid första mötet när vi pratade om konceptet. Det här är ett drömsamarbete för oss, säger Joakim Graan, Marknadschef på 3 Vänners Glass AB.

Det som gör samarbetet extra speciellt är att även om det vid första anblicken ser ut att vara två helt olika företag så finns där samma känsla av lekfullhet hos både 3 Vänner och Hotel Kung Carl. Hemma iväg från hemma är känslan många hotell erbjuder, och vad kan bli bättre än att checka in på ditt favorithotell och njuta av din favoritglass? Det är ovanligt att det finns en frys i hotellrum, speciellt en stor frys som dessutom är fylld med obegränsande mängder glass.

Annons

Föredrar du Hallon & Vit Choklad glass som smakar precis som nyplockade hallon på landet? Eller en Kaffelatte-pinnglass istället för morgonkaffet? Kanske föredrar du vår senaste nyhet, plantbaserad vaniljglass. Även om du äter laktos-glutenfritt eller plantbaserat så har 3 Vänner ett alternativ för dig.

Glasshotellrummet är ett fantastiskt roligt samarbete som osar glädje.
Glasshotellrummet är ett fantastiskt roligt samarbete som osar glädje.

– Vi ville mixa våra favoritglassar tillsammans med några av vårens nyheter som kommer ut i butik i mars. Så glassrummet på Hotel Kung Carl är faktiskt ett av de första ställena du kan testa våra nya smaker, säger Joakim Graan.

Annons

De senaste åren har fler hotell blivit mer nytänkande och kreativa, vi har sett allt från juliga hotellsviter till sömnhotell så varför inte satsa på Sveriges första glasshotellrum? Det kände i alla fall 3 Vänner och och Hotel Kung Carl.

– Vi tycker att glasshotellrummet är ett fantastiskt roligt samarbete mellan Hotel Kung Carl och 3 Vänners Glass. Båda företagen delar lekfullhet, kvalité och elegans och har tillsammans verkligen fyllt rummet med värme och glädje säger Lina Östlundh, inredningsdesigner på Hotel Kung Carl.

Annons
Rummet är inrett i samarbete med kända nordiska och internationella varumärken som AfroArt, SMEG, Kartell, Sofa Company, Mateus and Créme Atelier för att nämna några.

Rummet är inrett i samarbete med kända nordiska och internationella varumärken som AfroArt, SMEG, Kartell, Sofa Company, Mateus and Créme Atelier för att nämna några. Glassrummet har såklart toner av 3 Vänners orangea färg och andra färgglada element som färgglada lampor, stolar och speglar. Samt unika konstverk gjorda av konstnärerna Viljami Eronen och Esa Niiranen.

Och glassen, den kommer såklart som en gåva tillsammans med rummet och kostar ingenting extra när du bokar rummet. Med andra ord – du kan äta hur mycket glass du vill! Så vad väntar du på? Boka din natt innan det är försent, det ska vi göra!

Annons
Frysen är fylld med glass och ja, du får äta hur mycket du vill under din vistelse!
Frysen är fylld med glass och ja, du får äta hur mycket du vill under din vistelse!

Rummet bokar du genom Hotell Kung Carls hemsida www.kungcarl.se

Foto: Theo Björk

Annons