Krämig kaffeglass i chokladdoppad strut

Recept på kaffeglass i chokladdoppad strut

Peter Kam
Även vuxna vill ha något barnsligt gott – som den här krämiga kaffeglassen! Lyxa till det lite extra genom att servera i en chokladdoppad strut.
25 maj, 2022
0:38

Efter reklamen: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Slå på ljud

Krämig kaffeglass

Busenkel glass med vuxen smak, som lyxas till extra genom att serveras i chokladdoppad strut.

Så gör du busenkel kaffeglass i chokladdoppad strut
Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

5 dl vispgrädde
1 burk (400 g) kondenserad mjölk, söt
2 msk starkt bryggt espressokaffe

Chokladdoppad strut:

20 g mörk choklad
4 glasstrutar
1 msk frystorkade jordgubbar
2 msk krossade kaffebönor

Gör så här:

  1. Vispa grädden hårt och fast i en skål. Blanda kondenserad mjölk och kaffe i en annan bunke och vänd sedan ner den vispade grädden i den kondenserade mjölken. Häll upp glassmeten i en form och ställ i frysen i 3–4 timmar tills glassen är fast.
  2. Smält chokladen och doppa kanten på strutarna i den, strö över frystorkade jordgubbar, låt torka. Skopa upp glassen i strutarna, strö över lite krossade kaffebönor. Servera genast.

Foto: Peter Kam