Krämig kaffeglass
Busenkel glass med vuxen smak, som lyxas till extra genom att serveras i chokladdoppad strut.
4 portioner
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk (400 g) kondenserad mjölk, söt
2 msk starkt bryggt espressokaffe
Chokladdoppad strut:
20 g mörk choklad
4 glasstrutar
1 msk frystorkade jordgubbar
2 msk krossade kaffebönor
Gör så här:
- Vispa grädden hårt och fast i en skål. Blanda kondenserad mjölk och kaffe i en annan bunke och vänd sedan ner den vispade grädden i den kondenserade mjölken. Häll upp glassmeten i en form och ställ i frysen i 3–4 timmar tills glassen är fast.
- Smält chokladen och doppa kanten på strutarna i den, strö över frystorkade jordgubbar, låt torka. Skopa upp glassen i strutarna, strö över lite krossade kaffebönor. Servera genast.
Foto: Peter Kam