Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Svamptoast med fyra sorters svamp

05 jan, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på svamptoast med fyra sorters svamp
Inget slår en riktigt god svamptoast – särskilt inte om den serveras med fyra sorters svamp!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo
Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Svamptoast med fyra sorters svamp

Har du svamp i frysen kan du självklart använda den i stället.

Ta tillvara på höstens fynd med lyxig svamptoast med fyra sorters svamp

6 portioner

Annons

Du behöver:

3 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja till stekning
2 msk smör till stekning
Salt

Svampstuvning:

200 g champinjoner
200 g kantareller
100 g shiitake
150 g kejsarhatt
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Lite färsk rosmarin
2 dl vispgrädde
Salt

Gör så här:

  1. Stek brödskivorna gyllene och krispiga i en blandning av olja och smör. Krydda med salt och dela bröden på mitten.
  2. Rensa all svamp och skär i grova bitar. Stek i olja i en varm stekpanna tills de mjuknar.
  3. Skala vitlök och skär i supertunna skivor. Skölj och plocka bladen på rosmarinen. Låt vitlök och rosmarin steka med i några minuter.
  4. Tillsätt grädde och låt koka in. Smaka av svampsåsen med salt. Fördela svampen på brödskivorna, strö gärna lite rosmarin över och servera genast.

Foto: Rikke Westesen

Annons