Lättlagad svampsoppa med grädde och vin
17 nov, 2014
AvRedaktionen
Gör en god och värmande soppa på blandade svampar. Tricket är att inte mixa soppan helt slät, utan låt den goda svampen få vara kvar i bitar. Servera med valnötsbröd och färskost.
Annons
svampsoppa med grädde och vin
Välj svampen du har tillgång till och du gillar, blanda och mixa fritt! Ju fler sorter desto bättre säger vi!
4 personer
Annons
Tid: 30 minuter
Du behöver:
300 g blandade svampar, rensade, grovt skivade och förvällda
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
6 dl svamp- eller hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vitt vin
Salt och peppar efter smak
Till servering:
Valnötsbröd
Färskost
Gör så här:
- Stek löken glansig i smöret, tillsätt svampen och stek ihop under omrörning. Häll över buljong och sjud i 5 minuter, tillsätt grädde och vin och sjud i ytterligare 15 minuter.
- Smaka av soppan med salt och peppar och mixa soppan lätt, men inte helt slät. Det är gott om det är bitar kvar av svampen.
Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt
Annons