Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Lättlagad svampsoppa med grädde och vin

17 nov, 2014
AvRedaktionen
Lättlagad svampsoppa med grädde och vin.
Gör en god och värmande soppa på blandade svampar. Tricket är att inte mixa soppan helt slät, utan låt den goda svampen få vara kvar i bitar. Servera med valnötsbröd och färskost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

svampsoppa med grädde och vin

Välj svampen du har tillgång till och du gillar, blanda och mixa fritt! Ju fler sorter desto bättre säger vi!

Lyxig svampsoppa med grädde och vin.
Lyxig svampsoppa med grädde och vin.

4 personer

Annons

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g blandade svampar, rensade, grovt skivade och förvällda
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
6 dl svamp- eller hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vitt vin
Salt och peppar efter smak

Till servering:

Valnötsbröd
Färskost

Gör så här:

  1. Stek löken glansig i smöret, tillsätt svampen och stek ihop under omrörning. Häll över buljong och sjud i 5 minuter, tillsätt grädde och vin och sjud i ytterligare 15 minuter.
  2. Smaka av soppan med salt och peppar och mixa soppan lätt, men inte helt slät. Det är gott om det är bitar kvar av svampen.

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons