Lyxig svampsoppa med grädde och vin

Lyxig svampsoppa med grädde och vin.

Gör en god och värmande soppa på blandade svampar. Mixa inte soppan helt slät, utan låt den goda svampen få vara kvar i bitar. Servera med valnötsbröd och färskost.
17 november, 2014

4 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

300 g blandade svampar, rensade, grovt skivade och förvällda

1 gul lök, finhackad

3 msk smör

6 dl svamp- eller hönsbuljong

3 dl matlagningsgrädde

1 1/2 dl vitt vin

salt och peppar efter smak

Till servering:

valnötsbröd

färskost

Gör så här:

Stek löken glansig i smöret, tillsätt svampen och stek ihop under omrörning. Häll över buljong och sjud i 5 minuter, tillsätt grädde och vin och sjud i ytterligare 15 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar och mixa soppan lätt, inte slät.

Lyxig svampsoppa med grädde och vin.

Lyxig svampsoppa med grädde och vin.

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: