Gör en god och värmande soppa på blandade svampar. Mixa inte soppan helt slät, utan låt den goda svampen få vara kvar i bitar. Servera med valnötsbröd och färskost.
Av Redaktionen
17 november, 2014
4 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
300 g blandade svampar, rensade, grovt skivade och förvällda
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
6 dl svamp- eller hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vitt vin
salt och peppar efter smak
Till servering:
valnötsbröd
färskost
Gör så här:
Stek löken glansig i smöret, tillsätt svampen och stek ihop under omrörning. Häll över buljong och sjud i 5 minuter, tillsätt grädde och vin och sjud i ytterligare 15 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar och mixa soppan lätt, inte slät.
Lyxig svampsoppa med grädde och vin.
Av: Isabelle Olander Recept: Filippa Löf Ersson Foto: Hanna Björkstedt
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!