Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Lättlagad svampsoppa med grädde och vin

17 nov, 2014
AvRedaktionen
Lättlagad svampsoppa med grädde och vin.
Gör en god och värmande soppa på blandade svampar. Tricket är att inte mixa soppan helt slät, utan låt den goda svampen få vara kvar i bitar. Servera med valnötsbröd och färskost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

svampsoppa med grädde och vin

Välj svampen du har tillgång till och du gillar, blanda och mixa fritt! Ju fler sorter desto bättre säger vi!

Lyxig svampsoppa med grädde och vin.
Lyxig svampsoppa med grädde och vin.

4 personer

Annons

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g blandade svampar, rensade, grovt skivade och förvällda
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
6 dl svamp- eller hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vitt vin
Salt och peppar efter smak

Till servering:

Valnötsbröd
Färskost

Gör så här:

  1. Stek löken glansig i smöret, tillsätt svampen och stek ihop under omrörning. Häll över buljong och sjud i 5 minuter, tillsätt grädde och vin och sjud i ytterligare 15 minuter.
  2. Smaka av soppan med salt och peppar och mixa soppan lätt, men inte helt slät. Det är gott om det är bitar kvar av svampen.

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons