Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Stort glasstest av årets nyheter i frysdisken

09 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Stort glasstest av årets nyheter i frysdisken
I väntan på glassväder har vi testat årets alla glassnyheter från Sia glass, GB Glace, Triumf glass och 3 vänner. Ta del av våra omdömen och betyg och se vilken glass du bör köpa, och vilka du kan låta bli.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

SIA glass

Årets nyheter från SIA glass

Ice dream med salt karamell

Glass gjord på svensk havre med salt kolasås, doppad i choklad med krisp. Vegansk. Pris: 29 kr.

Omdöme: Mörkt chokladhölje med en glass som är väldigt vit. Smakar ganska mycket havre vilket hade kunnat ge en papperssmak men den smakrika chokladen väger upp för det. Hade kunnat vara lite mer rippel av salt karamell. Trevligt krisp i höljet.

Annons

Betyg: 3

Nötkola utan tillsatt socker

Gräddglass med kolasmak och kolasås, doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Utan tillsatt socker. Innehåller sötningsmedel. Pris: 29 kr.

Omdöme: Ljus chokladglass som tyvärr inte smakar så mycket choklad. Lite metallsmak av stevian. Fint och lagom tjockt chokladhölje men bismaken tar över vilket sänker betyget.

Betyg: 1

Superhjälte päron

Virvlar av gräddglass med päron och vaniljsmak, doppad i mjölkchoklad. Pris: 20 kr.

Omdöme: Fint form på glassen som säkerligen kommer tilltala barnnen. Päronsmaken är syntetisk, men panelen har ingenting emot det. “Det är så päronglass ska smaka”. Barnvänlig och mild. Chokladen är god. Trevlig och mjuk konsistens på glassen, inte alls kristallig.

Betyg: 4

Chokladkaka

Krämig chokladgräddglass, chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar. Pris: 29 kr.

Omdöme: Fint ripplad inuti. Chokladsmaken är lite mesig. Skalet smakar lite fett och påminner om billig choklad. Bra tanke med ljus choklad och mörkare rippel och kakbitar men helhetsintrycket blir att glassen inte når hela vägen.

Betyg: 2

Triumf glass

Årets nyheter från Triumf glass

Farbror Arnes Nötkola

Vaniljgräddglass med salt kolasås, doppad i krispig mjölkchoklad och rostade macadamianötter.Pris: 30 kr

Annons

Omdöme: Fin glass som ser god ut. Trevligt med tuggmotstånd i höljet och att det är macadamianötter i. Svag och mesig i smaken, lite lam. En stabil glass som inte är för söt men hade kunnat ha lite mer tryck i smakerna.

Betyg: 4

Struten dolce

Vaniljglass med kolasås, toppad med knäckbitar. Pris: 30 kr

Omdöme: Trevlig och väldigt snygg glass, hög och lyxig med fina ränder av kola. Glassen är gräddig och god. Trevligt med lite crunch. God kolasås, lagom salt. Fin balans mellan sött och salt. Väldigt god och smakrik.

Betyg: 5

Snickers white

Fylld med jordnötter, karamell, krämig kärna och överdrag av vit choklad. Pris: 26 kr

Omdöme: Smakar som Snickers men här är chokladbiten fylld med trevlig glass. Den vita chokladen blir aningens söt men i det stora hela en god och stabil glass. Gillar man Snickers gillar man den här.

Betyg: 5

Nötcremé

Hasselnötsglass med nötcremé-fyllning doppad i choklad med hasselnötskross. Pris: 23 kr Omdöme: Väldigt tydlig nötkrämssmak. Som Nutella på pinne. Om man gillar nötkräm så kommer man inte att bli missnöjd.

Annons

Betyg: 3 eller 4

Kaninis

Isglass med smak av tutti frutti. Med mindre socker.Rek pris: 12 kr

Omdöme: Väldigt fin rosa färg. Doftar tutti frutti direkt när man öppnar förpackningen. Inte så jättesöt vilket är trevligt. Inga naturliga smakämnen men innehåller mindre socker. Perfekt till barnen på sommarlovet.

Betyg: 4

GB glace

Årets nyheter från GB glace

Magnum Double Sunlover

En kokosglass blandad med syrlig mango- och passionsfruktsås. Doppad i två lager, först i mango- och passionsfruktsås och sedan ett lager vit choklad med kokosflingor. Pris: 31 kr.

Annons

Omdöme: Doftar friskt och fräscht. Smakar tropiskt. Har en trevlig syra, inte för söt. Gott med kokoskrispet ovanpå. Gillar man tropiska smaker så gillar man den här. Ju mer man äter, desto godare blir den. Troligtvis ljuvlig en varm sommardag.

Betyg: 5

Twister Monstaahh

En glass med smak av syrlig citron, sött grönt äpple och blåbär. Tillverkad av äkta frukt, naturliga färger och smaker. Pris: 15 kr.

Omdöme: Väldigt syrlig och fräsch. Konsistensen på glassen är trevlig, lite tuggig och mjuk i stället för flagor som isglass kan ha. Känns nyttig eftersom den inte är så söt, smakar gott. Positivt att det är naturliga ingredienser och äkta frukter i glassen.

Betyg: 4

Magnum Double Starchaser

Vaniljglass med virvlar med smak av popcorn och kola. Glassen täcks av ett lager seg kolasås och mjölkchoklad med bitar av karamelliserade popcorn. Pris: 31 kr.

Omdöme: Popcornsmaken är direkt och vägs upp ganska fint med kolasmaken som är lite salt. Någon i testpanelen tycker att eftersmaken blir lite unken. Glassen är som en efterrätt, mycket av allt. En mäktig glass där smakerna passar ihop. Lyxig glass och kul med lite nytt.

Annons

Betyg: 4

Kingis Raspberry Licorice

Hallonglass, med en kärna av lakrits, omsluts av ett lakritsöverdrag. Pris: 20 kr.

Omdöme: Väldigt platt glass som nästan ser ut att skämma för sig. Hallonsmaken är lite skum och smakar artificiellt. Ingen favorit i testpanelen. Lakritsen var god och bra balanserad men den oäkta hallonsmaken på glassen drar ner betyget.

Betyg: 2

Daim Mint

Den klassiska Daim-struten fylld med mintglass och Daim-bitar. Pris: 30 kr.

Omdöme: Ljusgrön glass som smakar alldeles för lite mint. Någon i panelen tycker att den smakar tvål. Våfflan är god och spröd. Lite halstablettskänsla i halsen. Glassen hade varit godare med vanlig vaniljglass med mintbitar i.

Betyg: 1

Magnum Raspberry Swirl

Hallonglass och virvlar av hallonsås. Glassen omsluts av Magnums veganska choklad. Vegansk. Pris: 33 kr.

Omdöme: Glassen ser lite sorbetaktig ut och har en konstig bismak, smakar inte direkt hallon. Lite isig glass. Chokladen smakar okej men hallonsmaken är alldeles för dålig.

Betyg: 1

3 vänner

Årets nyheter från 3 vänner

Vanilj

Fyllig och mjuk vaniljglass och krispigt mjölkchokladöverdrag. Finns även som burkglass. Vegansk. Pris: 31 kr.

Annons

Omdöme: Glassen har en söt vaniljsmak som hade kunnat smaka ännu lite mer vanilj. Chokladen är god men ganska söt. Chokladen har en tendens att ta över vaniljsmaken. En bra veganglass överlag.

Betyg: 3

Salt Karamell

Vaniljglass, salt kolasås, chokladöverdrag och krispig glutenfri våffla med chokladöverdrag. Finns även som burkglass. Vegansk. Pris: 33 kr.

Omdöme: Vaniljglassen smakar lite för sött och något syntetiskt. Imponerande att struten är glutenfri och så otroligt spröd och god. Den salta karamellen är lite väl söt och saknar den smöriga kolasmaken. Trevligt med choklad inuti struten. Lite mer salt hade balanserat upp den söta glassen.

Betyg: 2

Lakrits

Lakritsgräddglass, lakritssås, lakritsöverdrag och krispig glutenfri våffla med chokladöverdrag. Laktosfri. Pris: 33 kr.

Omdöme: Plus för att även glassen smakar lakrits. Struten innehåller mycket lakritsrippel som smakar sötlakrits med lite sälta. Lakritshöljet är aningen sött men gott. Trevligt med krämig glass. Några i panelen tycker att det blir lite för mycket lakrits, att det känns mer som lakritsgodis än glass.

Annons

Betyg: 3

Jordgubb & Vanilj

Vaniljgräddglass, jordgubbssås, jordgubbsöverdrag och krispig glutenfri våffla med chokladöverdrag. Laktosfri. Pris: 33 kr.

Omdöme: Jordgubbsrippel i hela glassen vilket är trevligt. Insidan är täckt med choklad vilket känns lyxigt. God, äkta jordgubbssmak som är fint balanserad. Bra fras på struten. Inte för söt. En höjdarglass som gör sommaren godare!

Betyg: 5

Mjölkchoklad

Mjuk mjölkchokladgräddglass och krispigt chokladöverdrag. Laktosfri. Pris: 31 kr.

Omdöme: Krämig och lagom söt chokladglass som verkligen smakar mjölkchoklad av den äkta sorten. Det finns en liten sälta vilken är väldigt trevlig, bryter av fint. Chokladhöljet är aningens för sött. Tunt och krispigt. Chokladälskaren kommer inte att bli besviken.

Betyg: 4

Kaffe Latte

Kaffeglass och gräddglass doppad i egengjord kaffechoklad. Glassen innehåller koffeinet av ⅓ kopp kaffe. Laktosfri. Pris: 31 kr.

Omdöme: Fin inuti med marmorering. Glassen smakar väldigt mycket kaffe, även skalet smakar vilket är en överraskning. Glassen är krämig och smakrik. Pigg glass med lite vuxen smak. Vi väljer en glass i stället för en kopp kaffe sommar.

Betyg: 4

Annons