Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Stockholms Bränneri presenterar Årets Glögg 2023 – så smakar den

25 okt, 2023 
AvNami Kawakita
Stockholms Bränneri presenterar Årets Glögg 2023 – så smakar den
Petter Bäcklund
Stockholms Bränneri presenterar Årets Glögg 2023 – en årlig hyllning till vintern och högtiden. I år är den smaksatt med hallon, aroniabär, julkryddor och Dry Gin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo
Dryckesbitar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Årets Glögg är Stockholms Bränneris årliga hyllning till julen och i år är det en blandning av hallon, aroniabär och pressade druvor uppkryddad med julkryddor, kryddpeppar och rosmarin, och fint balanserad med Stockholms Bränneri Dry Gin.

– Sammansättningen av söta hallon, friska aroniabär och värmande kryddpeppar blev i år nyckeln till Årets Glögg. Därefter handlade det om att hitta balans i smakerna och ta fram ett passande urval av familjära julkryddor. Årets Glögg 2023 är rund och bärig, en aning sträv, spännande kryddig, och avslutar härligt värmande med vår Dry Gin. Vi hittade verkligen ett samspel i smakerna som känns både nytt och bekant på samma gång, berättar Erik Hasselgärde, produktutvecklingsansvarig

Annons
Årets Glögg har smak av hallon, aroniabär, julkryddor och Dry Gin.
Avnjut gärna Årets Glögg 2023 kall med en kvist rosmarin.Petter Bäcklund

Stockholms Bränneri rekommenderar att man dricker Årets Glögg kall, gärna över is, kanske med en kvist rosmarin som garnityr.

Årets Glögg 2023 har fått sällskap av den färdigblandade vinterdrinken Winter Negroni, och två helt nya produkter som lanseras för säsongen – en alkoholfri färdigblandad ”Winter Nogroni” på flaska, samt den alkoholfria ”Winter Spritz”, en frisk och bubblig vinterdrink på aluminiumburk.

– Vi tycker väldigt mycket om smaker kopplade till minnen och högtid, och att vi denna vinter kan erbjuda våra produkter till ännu fler är något vi är väldigt glada över. Vi menar nu att alla kan hitta något spännande att njuta av vid säsongens olika tillfällen, säger Carl Wikner, delgrundare av bränneriet.

Annons
Årets Glögg 2023 ha fått gott sällskap av nya alkoholfria produkter

Årets Glögg 2023 (7343802) är nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment och kostar 198 kr, 21,5%, 500 ml.

Foto: Petter Bäcklund

Annons