Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Stockholms bästa uteserveringar 2023

28 jun, 2023 
AvNami Kawakita
Stockholms bästa uteserveringar 2023
När solen står högt på himmelen så är det en uteservering man vill slå sig ner på men vilken väljer man? Lugn, vi har listat de senaste mest solsäkra uteserveringarna Stockholm har att erbjuda!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sommarcocktail på kanna - Sparkling rosé sangriaBrand logo
Sommarcocktail på kanna - Sparkling rosé sangria

I ett soligt Stockholm är det huggsexa som gäller när det kommer till uteserveringarna! Men var börjar man och var går man? Det finns gott om uteserveringar att välja på, oavsett om man vill äta en hel middag eller bara ta ett glas. Här listar vi det senaste Stockholm har att erbjuda när det kommer till soliga uteplatser – alla väl värda ett besök i sommar!

Skippers Inn

Ute på Djurgården, i anslutning till AIRA, hittar du Skippers Inn

Biskopsvägen 9, 115 21 Stockholm

Annons

Tommy Myllymäki och Pi Le, stjärnkrögarna bakom AIRA (som precis fått sin andra stjärna i Guide Michelin) har öppnat upp Skippers Inn – en sommar pop-up på terassen på Djurgården. Från juni till augusti kommer du kunna avnjuta krögarnas egna sommarfavoriter på menyn. Enligt Tommy Myllymäki själv är Skippers Inn det perfekta stället att inleda de långa sommarkvällarna.

Terrassen har plats för 40 sittande gäster via bordsbokning och ett begränsat antal bord för drop-ins. Bryggan som vetter in mot marinan längs långsidan av huset har plats för 100 gäster, för dem som bara vill avnjuta något gott att dricka, lite tilltugg och härligt sommarhäng.

skippersinn.se

Grand Soleil

Grand Soleil är Blasieholmens nya pärla med en solsäker uteservering

Södra Blasieholmshamnen 4A, 111 48 Stockholm

Annons

Grand Hôtel ligger bakom Blasieholmens nya pärla och kanske Stockholms mest solsäkra uteservering – Grand Soleil. Menyn fokuserar på fisk, skaldjur och fräscha sallader, allt med inspiration från den franska och italienska rivieran. Dessutom serveras pommes och dipp till alla rätter och du kan köpa dig en solfjäder med guide hur man kommunicerar med den. Läs på, flörta loss och njut av Stockholm från sin allra bästa sida!

grandhotel.se

Dramatenterassen

Dramatenterassen kan ha en av Stockholms bästa utsikter

Nybroplan 2, 111 47 Stockholm

Annons

Terrassen på Dramaten har öppnat dörrarna för sommaren! Här får Stockholms bästa solläge och otrolig utsikt över Nybrokajen. Hit är gäster välkomna onsdag-lördag hela juni, juli och augusti på en 'Apéro' för den som är sugen på ett glas champagne eller en svalkande drink i eftermiddags- och kvällssolen.

På menyn kan du hitta löjromspizza, råbiff, sallader och andra rätter med influenser från bland annat Medelhavet som både kan delas eller ätas separat. Dramatenterrassen håller öppet till sent på kvällen med John Willander Lambrell som hus-DJ.

Håll utkik på @dramatenterrassen för mer information om kommande spelningar, gästframträdanden och annat gott som ger sommaren det där lilla extra!

Eden

Eden vid Smedsudden erbjuder något för alla

Smedsuddsvägen 23, 112 35 Stockholm

Annons

Stockholms nya kulturdestination Eden ligger precis vid vattnet och här finns något för alla. Det första gästerna möter är den sociala och öppna mötesplatsen Solen som bjuder på vacker utsikt och uppfriskande drinkar. Solen har fått sällskap av nya matkonceptet Mercado, inspirerat av Baskien och serverar mindre rätter med spännande smaker från det spanska köket.

Fortsätter du genom träden bakom huset når du Dungen, en avskild oas med ett stort tält som under dagen blir tak för Edens nya Sport- och hälsoklubb, för att sedan bli dansgolv med DJs om kvällarna. Även här berikas området med ett nytt matkoncept i form av GLÖD som hämtar inspiration från Mellanöstern med en variation av meze och kolgrillad shawarma.

Nytt för i år är den bokningsbara bastun med magisk utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset. Så sväng förbi, bastubada och njut av ett riktigt gott naturvin!

edensthlm.se

Sturehof

På Sturehof hittar du hela två uteserveringar, en på Stureplan och en på övervåningen

Stureplan 2, 114 35 Stockholm

Annons

Efter sex år av planering och ombyggnationer har det äntligen blivit dags för Sturehof att flytta tillbaka in på adressen Stureplan 2 där det ursprungligen låg år 1887. Det nya Sturehof har plats för cirka 400 sittande gäster fördelat på två våningar med traditionell matsal, flera privata matsalar samt två uteserveringar. Passa på att njuta av den nya matbaren och slå dig ner på uteserveringen där solen skiner från lunch till kväll under sommarmånaderna! Eller gå upp till den vackra innergården en trappa upp.

Som om det inte vore nog så kan du göra ett besök på Sturehof matmarknad, Sturehofs egna matbutik. I de nya lokalerna finns en matbar där du som gäst kan kliva in, få ett glas vin i handen och smaka dig genom rätter baserade på råvaror från diskarna, och som tillagas direkt framför dig.

sturehof.com

Strandbryggan

Strandbryggan är en bit av Medelhavet mitt i Stockholm

Strandvägskajen 27, 114 56 Stockholm

Annons

Strandbryggan är Stockholms nya hotspot med sin fantastiska utsikt över Strandvägen och Djurgården och svårslagna solläge! På menyn hittar du det bästa Medelhavet har att erbjuda som kombineras med noga utvalda viner.

På ett unikt sätt som aldrig gjorts förr tar Strandbryggan Medelhavet till Stockholm och öppnar upp en drömmig oas med internationell känsla. Olika DJs kommer sätta stämningen, oavsett om man är där för brunch, lunch, middag eller cocktails.

strandbryggan.se

Riche Fenix

Riche Fenix på Götgatan är en klockren plats för sent häng i sommar

Götgatan 40, 118 26 Stockholm

Annons

Okej, uteserveringen är liten men här finns det platser utomhus och när de stora fönstren öppnas upp så sprider sig sommarkänslorna. Men sedan öppningen under hösten 2022 har krogen Riche Fenix successivt blåst nytt liv i Götgatsbacken. Dessutom har människor vallfärdats till den gamla apotekslokalen från alla delar av stan. Hit är det enkelt att ta sig och du kommer sannolikt aldrig vilja gå hem.

Den 1:a juli bjuder Riche Fenix in till sommarfest och kickar igång sommaren. Det väntas en helkväll med DJ-marathon, korvmoj och, som alltid en välkomnande och livlig stämning.

riche.se

Annons