Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Stockholms bästa glassbarer sommaren 2023

27 jun, 2023 
AvNami Kawakita
Stockholms bästa glassbarer sommaren 2023
Vi har tagit på oss det tunga jobbet att testat oss igenom Stockholms bästa glass. Men glass, gelato och sorbet – kärt barn har många namn, eller?
Annons
Hedda Stiernstedts smultronställen i StockholmBrand logo
Hedda Stiernstedts smultronställen i Stockholm

När sommaren äntligen tittar fram så slår dörrarna upp till en helt ny värld på Stockholms gator – nämligen glassbarerna! Oavsett om du är ute och turistar eller är på väg hem från jobbet så är det aldrig långt till en välförtjänst glasspaus. Därför tog vi på oss det viktiga arbetet att testa oss igenom Stockholms bästa glass och vi rekommenderar att du gör detsamma. Här följer Stockholms bästa glass, gelato och sorbet!

Glass, gelato och sorbet – vad är skillnaden?

  • Glass: Glass tillverkas vanligtvis med mjölk, grädde, socker, äggulor och olika smaktillsatser. En betydande mängd luft som slås in under tillverkningsprocessen, vilket resulterar i en fluffigare konsistens vilket gör att glass oftast är fastare och mer solid än gelato och sorbet.
  • Gelato: I gelato används vanligtvis mjölk, socker och äggulor som bas och har en lägre andel grädde och fetthalt än glass. Här är det mindre luft som introduceras i tillverkningsprocessen, vilket resulterar i en tätare och krämigare konsistens.
  • Sorbet: Sorbet görs främst av fruktjuice eller fruktpuré, socker och vatten. Det innehåller inte mjölkprodukter och är därför ofta ett uppskattat alternativ för veganer. Sorbet innehåller inga fetter och har inget luftinnehåll som glass eller gelato, vilket ger en slät och isig konsistens.

Aryam

Den absolut godaste pistaschglassen hittar du på Aryam Gelateria

Sankt Paulsgatan 3, 118 46 Stockholm

Annons

En liten men välbesökt glassbarer på Söder. Kan varmt rekommendera Aryams pistascheglass som var i perfekt balans av söt glass och salta nötter. Även glassen med karamelliserad mjölk, banan och pekannötter var exakt så god som den låter!

Gelato Scarfò

Ålstensgatan 12, 167 65 Bromma

Lämna stan en stund och bege dig ut till Ålsten, hit är resan väl värd för glassen på Scarfo är oslagbar! Här kan du gott unna dig både en extra stor glass och att bjuda av det mysiga området.

StikkiNikki

På StikkiNikki är även en "liten" glass enorm!

9 glassbarer i Stockholm, varav den på Mariatorget är helt vegansk

Annons

Numera en klassiker i Stockholm som tack och lov finns utspridd på flera ställen i Stockholm med fler veganska alternativ, som deras ljuvliga kokosglass. Om matchaglassen finns så är den en MÅSTE! Även saffransglassen är en omtalad favorit bland återkommande besökare.

SNÖ GELATERIA

Odengatan 92, 113 22 Stockholm

SNÖ Gelateria är långt ifrån en hemlighet - varma dagar är det alltid kö långt ut på gatan. Här kan man även få sig en dagens pasta eller focaccia som sedan givetvis rundas av med en dagsfärsk gelato! Har av många kallats "Stockholms godaste glass" men testa själv, för säkerhetskull!

Annons

La gelateria SoFo

Hasselnötssglassen på La Gelateria SoFo är otrolig krämig och god

Götgatan 90, 118 62 Stockholm

Mitt på stökiga Götgatan ligger denna pärla som en räddare i nöden när solen är varm och en paus är på sin plats. Vi provade hasselnötsglassen som var ren och skär magi med sin krämiga konsistens. Men passa även på att testa någon av deras fruktiga sorbeter, vi fick ett smakprov på mangopassion och säger bara WOW! Här dyker nya smaker upp dagligen för den nyfikne.

Gelato Caput Mundi

Magisk jordgubbssorbet avnjuts bäst i parken där Caput Mundi ligger

Axel Landquists Park, Södermalm
Il Lab, Hornsgatan 156, Södermalm

Annons

I Axel Landquists Park, mitt i stressiga Södermalm, hittar du den lilla kiosken med otrolig gelato. Vi slog oss ner med en jordgubbssorbet – som verkligen smakade sommar. Vi hörde även en annan kund som hade förbeställt ett par liter glass till vad vi gissar var midsommar och det var inte alls en dålig idé. Hit kommer vi garanterat tillbaka för att köpa glass i stora lass!

Ben & Jerry's

Västerlånggatan 59, 111 29 Stockholm

Glassbaren med extra ALLT – här hittar du smaker du inte ens visste fanns! Ligger det mitt i turisternas centrum? Svar ja. Är det ändå värt ett besök? Svar ja!

Foto: Nami Kawakita

Annons