Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Salladswrap med lax och fruktsalsa

03 feb, 2025
Recept på salladswrap med lax och fruktsalsa
Lisa Björner
Använd salladsblad som wraps och fyll med lax, havreris, terikayakisås och fruktsalsa. Lättlagade nyttigheter när de är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Salladswrap med lax och fruktsalsa

Krispigt, läckert och nyttigt med wraps som görs i salladsblad.

Krispig salladswrap med lax och fruktsalsa
Salladswrap med fruktsalsa Lisa Björner
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 dl okokt havreris
700 g laxfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 msk sesamfrön
1 hjärtsallad
1 lime

Teriyakisås:

1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk sesamolja
1 dl japansk soja

Fruktsalsa:

1 mango
1 papaya
¼ gurka
¼ finhackad röd paprika
½ finhackad färsk röd chilifrukt
1 dl klippt gräslök

Gör så här:

  1. Koka havreriset enligt beskrivningen på paketet.
  2. Blanda samman alla ­ingredienser till teriyakisåsen.
  3. Skär alla ingredienser till salsan i småbitar och blanda.
  4. Skär laxen i portionsbitar och pensla dem med teriyakisåsen. Stek dem ca 4 minuter totalt på alla sidor. Använd en non-stickpanna och stek på ¾ värme till en innertemp på 65–70°. Salta, peppra och strö över sesamfrön. Lägg upp laxen i salladsblad tillsammans med salsa, sås och havreris. Servera med limeklyftor.

Foto: Lisa Björner

Annons