Salladswrap med lax och fruktsalsa
03 feb, 2025
Använd salladsblad som wraps och fyll med lax, havreris, terikayakisås och fruktsalsa. Lättlagade nyttigheter när de är som bäst!
Annons
Salladswrap med lax och fruktsalsa
Krispigt, läckert och nyttigt med wraps som görs i salladsblad.
Annons
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 dl okokt havreris
700 g laxfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 msk sesamfrön
1 hjärtsallad
1 lime
Teriyakisås:
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk sesamolja
1 dl japansk soja
Fruktsalsa:
1 mango
1 papaya
¼ gurka
¼ finhackad röd paprika
½ finhackad färsk röd chilifrukt
1 dl klippt gräslök
Gör så här:
- Koka havreriset enligt beskrivningen på paketet.
- Blanda samman alla ingredienser till teriyakisåsen.
- Skär alla ingredienser till salsan i småbitar och blanda.
- Skär laxen i portionsbitar och pensla dem med teriyakisåsen. Stek dem ca 4 minuter totalt på alla sidor. Använd en non-stickpanna och stek på ¾ värme till en innertemp på 65–70°. Salta, peppra och strö över sesamfrön. Lägg upp laxen i salladsblad tillsammans med salsa, sås och havreris. Servera med limeklyftor.
Foto: Lisa Björner
Annons