Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sallad med gravad lax och fluffig färskostkräm

12 jul, 2022 
AvLuisa Lorang
Recept på sallad med gravad lax och fluffig färskostkräm
Den gravade laxen med sin kraftiga smak gifter sig med den fluffiga färskostkrämen som serveras på en krispig sallad. Riktigt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Sallad med gravad lax och fluffig färskostkräm

Laxen ska ligga i kylen och gotta till sig i två dagar. Är tiden knapp – köp färdig gravlax!

Bjud på sallad med gravad lax och fluffig färskostkräm

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 msk fänkålsfrön
2 msk socker
2 msk grovt havssalt
500 g färsk laxfilé(utan skinn)

Färskostkräm:

100 g färskost naturell
1 dl grekisk yoghurt
1 dl crème fraiche
2 msk citronolivolja

Till servering:

Salt och peppar
Ev bröd

Gör så här:

  1. Rosta fänkålsfröna genom att skaka dem i en torr, varm panna i 1–2 minuter. Låt svalna och krossa dem grovt i en mortel. Blanda med socker och salt. Plocka eventuella ben ur laxen. Gnid in laxen med socker/saltblandningen och linda in väl i plastfolie. Lägg i kylen i 2 dagar.
  2. Vispa färskost, yoghurt och crème fraiche riktigt fluffigt, Rör ner olja, smaka av med salt och peppar. Skölj och dela salladen. Skölj gurka och rädisor och skär i tunna skivor, gärna på mandolin.
  3. Torka av laxen med hushållspapper och skär den i mycket tunna skivor. Lägg upp sallat på ett stort fat och toppa med gurka, rädisor och lax. Ringla dressingen över, smaka av med salt och peppar och servera, gärna med varmt bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons