Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Sommarens rosényheter från Chavin

23 maj, 2023 
AvNami Kawakita
Sommarens rosényheter från Chavin
Det är något otroligt somrigt med det där första glaset rosé och det finns en anledning till att det passar så bra ihop med klippor, solnedgångar och picknickar. Côtes de Provence Rosé är det somrigaste alternativet att ha liggande hemma i kylen i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mörkt och ljust rosévin – det här är skillnadenBrand logo
Mörkt och ljust rosévin – det här är skillnaden

Bakom den erkända vinproducenten Chavin står Mathilde Boulachin, en av få kvinnor i Frankrike att vara både grundare och VD för ett vinföretag. I över 11 år har Chavin producerat populära roséviner av toppkvalitet och lagom till sommaren lanseras den senaste årgången av favoriten Côtes de Provence Rosé. Roséviner från Côtes de Provence i södra Frankrike är kända för att vara ljusa, torra och friska, nästan lite krispiga när de serveras kalla en varm sommardag.

Annons

– Våra roséviner från Côtes de Provence är krispiga, eleganta och delikata med en ljus tilltalande färg. Den höga andelen Grenache i blandningen ger fruktigheten medan Cinsault och Syrah ger aromer av kryddor och färska örter. Chavins roséviner från Côtes de Provence är ekologiskt producerade och är dessutom veganska, säger Mathilde Boulachin, VD och grundare av Chavin.

Mathilde Boulachin, VD och grundare av Chavin.
Mathilde Boulachin, VD och grundare av Chavin.

Chavin Côtes de Provence Rosé 2022 är ett ljust och bärigt rosévin, typisk Provence-karaktär. Det är både ekologiskt, något som är unikt när det kommer till just roséviner från Provence. Idag finns det bara tre ekologiska roséviner från Provence på Systembolaget, varav två av dessa är från Chavin.

Annons

Till balkonghänget

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic 750 ml (74125), 129 kr

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic 750 ml (74125), 129 kr

Côtes de Provence Rosé är passar utmärkt att kombinera till lättare sommarrätter såsom kallrökt lax, färska räkor och skaldjur, till sallad med tonfisk eller kyckling eller carpaccio.

Till festen

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic bag-in-box (2816), 279 kr

Chavin Côtes de Provence Rosé Organic bag-in-box (2816), 279 kr

Den smidiga två liters-boxen gör sig bra att dukas upp på sommarens alla bufféer! Som gjort för att drickas i sällskap av fräscha sallader och plockmat.

Annons

Till picknicken

Chavin Rosé Méditerannée 2022 (55843), 89 kr

Chavin Rosé Méditerannée 2022 (55843), 89 kr

Förutom den klassiska rosen lanserar även ytterligare en sommarnyhet – Chavin Rosé Méditerannée. Ett bärigt rosé med frisk smak av vildhallon, blodgrape, persika och örter. Med sin smidiga skruvkork är den ett självklart val i picknickkorgen.

Annons

Sommarens alkoholfria alternativ

Chavin Sparkling Rosé Non Alcoholic (194215), 29 kr + pant

Chavin Sparkling Rosé Non Alcoholic (194215), 29 kr + pant

Även det alkoholfria utbudet får sig ett uppsving i form av Chavin Sparkling Rosé Non Alcoholic, ett ljust och friskt alkoholfritt rosébubbel i en smidigt burk på 150 ml. Perfekt alternativ för alla som väljer bort alkoholhaltiga drycker. Lanseras i alla Systembolagets butiker den 1 juni, 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons