Rillette på varmrökt lax och dill
01 feb, 2025
AvCarolina Soudah
Med varmrökt lax gör du enkelt en rillette till förrätt. Servera med rostat surdegsbröd, picklad rödlök och färsk dill.
Annons
Rillette på varmrökt lax och dill
Lättlagat och lyxigt med lax!
4 portioner
Annons
Tid: 25 minuter + tid för löken att dra
Du behöver:
200 g varmrökt lax
½ dl lätt-crème fraiche
½ dl majonnäs
Nymalen svartpeppar
½ dl finhackad dill
Picklad lök:
1 liten rödlök
¼ dl ättiksprit, 12%
½ dl strösocker
¾ dl vatten
Tillbehör:
4 skivor surdegsbröd
2 msk smör
Ev flingsalt
Gör så här:
- Picklad lök: Skala och skär löken i skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Värm upp ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna och häll lagen över löken och låt gärna stå några timmar och dra.
- Smula ner laxköttet i en skål. Blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med peppar och rör ner dillen. Ställ i kylen.
- Skär brödskivorna till stavar. Stek dem knapriga i smör i en stekpanna. Salta ev lätt.
- Servera rilletten på tallrikar med brödskivorna och löken. Garnera gärna med lite extra dill.
Foto: Eva Hildén
Annons