Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Rillette på ­varmrökt lax och dill

01 feb, 2025
AvCarolina Soudah
Recept på rillette på varmrökt lax och dill
Eva Hildén
Med varmrökt lax gör du enkelt en rillette till förrätt. Servera med rostat surdegsbröd, picklad rödlök och färsk dill.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Rillette på ­varmrökt lax och dill

Lättlagat och lyxigt med lax!

Rillette på varmrökt lax och dill
Rilette på varmrökt lax och dill Eva Hildén

4 portioner

Annons

Tid: 25 minuter + tid för löken att dra

Du behöver:

200 g varmrökt lax
½ dl lätt-crème fraiche
½ dl majonnäs
Nymalen svartpeppar
½ dl finhackad dill

Picklad lök:

1 liten rödlök
¼ dl ättiksprit, 12%
½ dl strösocker
¾ dl vatten

Tillbehör:

4 skivor surdegsbröd
2 msk smör
Ev flingsalt

Gör så här:

  1. Picklad lök: Skala och skär löken i skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Värm upp ättika, socker och vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna och häll lagen över löken och låt gärna stå några timmar och dra.
  2. Smula ner laxköttet i en skål. Blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaka av med peppar och rör ner dillen. Ställ i kylen.
  3. Skär brödskivorna till stavar. Stek dem knapriga i smör i en stekpanna. Salta ev lätt.
  4. Servera rilletten på tallrikar med brödskivorna och löken. Garnera gärna med lite extra dill.

Foto: Eva Hildén

Annons