7 restauranger som förgyller hösten 2023

13 sep, 2023 
AvNami Kawakita
7 restauranger som förgyller hösten 2023
Hösten är den perfekta årstiden att lyxa till det med ett restaurangbesök – klassisk italiensk mat, traditionell husman med en twist eller en mysig get away i Skåne.
Annons
Så gör du krämiga snabbnudlar
Så gör du krämiga snabbnudlar

1. Gondolen

Gondolen öppnar upp igen den 19 oktober

Kanske är en av höstens härligaste nyheter att Gondolen, restaurangen med Stockholms mäktigaste utsikt, öppnar upp i Svenska Brasseriers regi. Gondolens anrika historia kommer förvaltas väl, men också föras in i samtiden med maten, inredningen och atmosfären. Enligt köksmästare Patrik Castillo utgår menyn från Gondolens klassiska arv men med en elegant lekfullhet adderad. På menyn kommer det finnas en traditionell fiskgratäng som plockats isär med en perfekt tillagad fisk, rimmad och bakad i smör. Det kommer även erbjudas ravioli med fyllning av olika sorters höstsvamp och en löjromsservering med smörstekt toast. Det är en nygammal klassiker med en modern och sofistikerad känsla som slår upp dörrarna den 19 oktober.

Annons

Du kan dessutom boka ditt bord redan nu på gondolen.se

2. The Italian Cousins

The Italian Cousins öppnar nytt på Sergelgatan 2 med genuin italiensk mat
FEDERICO FRINGUELLI

Det är faktiskt två italienska kusiner, Davide och Enrico, som ligger bakom restaurangen The Italian Cousins och här erbjuder de sina gäster den genuina italienska matkulturen från Emilia-Romagna som de själva är uppväxta med. Okomplicerade rätter med fantastiska råvaror genomsyras av kärleken till maten. Restaurangen som öppnar mitt i city på Sergelgatan 2 är kusinernas femte och största etablering i Stockholm och hit kan du gå tidig morgon som sen kväll – slå dig ner för frukost, lunch, middag eller en god drink. Pizza och pasta i all ära men missa för gudsskull INTE deras tiramisu!

Annons

3. Kattholmen

På Kattholmen i höst kommer du kunna höra vacker toner från bland annat Chris Kläfford, Cherrie och Joel Alme

Det är ute på Värmdö, Stockholm, du hittar denna unika skärgårdsrestaurangen som ligger precis vid vattnet i en anrik lokal, och tidigare elverk, från 1905. I höst erbjuds det inte bara god mat, här hittar du en generös Happy Hour med utvalda cocktails för 100 kr, DJ och livemusik med några av Sveriges bästa artister. På höstens setlist finns vackra stämmor som Chris Kläfford, Cherrie och Joel Alme. På menyn finns klassiska rätter med en modern touch, här finns verkligen något för alla! Kattholmen är en varm och välkomnade plats, det känns som att vara hemma i sitt eget vardagsrum – fast bättre.

Annons

Spana in när din favoritartist spelar och boka bord här

4. Wanås restaurang Hotel

Wanås restaurang och hotel är ett perfekt ställe för den som vill äta gott och slappna av i vacker miljö

Längtar du efter en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga? Då borde du planera in en natt på Wanås Restaurang Hotel, i nordöstra Skåne, ca 1.5 timme från Malmö och Köpenhamn. Hotellet och restaurangen ligger i två kulturbyggnader från 1700-talet och är omgiven av den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Restaurangen är influerad av platsen med vilt, bär, svamp och örter från skogen, och med ekologiska produkter från gården – här möts lanbrukstradition och kulinarisk innovation. Boka en natt i denna rofyllda miljö och njut av samtidskonst, ekogård och medeltida slott.

Annons

Läs mer och boka på wanasrh.se

5. Riche

Den anrika Stockholmskrogen Riche fyller 130 år
Niklas Alexandersson

Den 14 september firar den legendariska krogen Riche hela 130 år på Birger Jarlsgatan! Givetvis bjuds det in till en ordentlig jubileumsfest för alla som vill vara med och fira brasseriet. Restaurangchef Björn Wahlund har utlovat Sveriges minsta nattklubb på sitt kontor, och för en lycklig skara människor bjuder Göran Svartengren på råbiff i det nyrenoverade köket. Även om du inte kan gå på födelsedagskalaset så är det väl värt att ha med sig att krogen faktiskt varit en del av Stockholms krogliv i över hundra år. Med andra ord – det är alltid värt att göra ett besök på Riche!

Annons

Boka ditt bord här

6. Snabba katten

Leopardens bakficka Snabba Katten slår upp dörrarna den 26 oktober

Kvarterskrogen Leoparden håller hus i en gammal apotekslokal på Tegnérgatan. Efter att ha öppnat precis innan pandemin har krogen kommit ut starkare på andra sidan och hittat in i hjärtat hos folket i Vasastan. Den 26 oktober expanderar krogen med bakfickan Snabba Katten där baren kommer få stå i centrum. Mindre maträtter finns för den som kommer hit på tom mage och nytappad lager på tank från S:t Eriks Bryggeri är vad som gör krogen unik!

7. Taverna Brillo

Taverna Brillo öppnar upp efter en mindre renovering tillsammans med Danyel Couet och Sebastian Thureson

Taverna Brillo öppnar på nytt efter en lättare renovering under hösten 2023 och då tillsammans med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas nu menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen.

Annons

Läs mer här

Annons
Innehåller annonslänkar