7 mat- och dryckestips – som sätter guldkant på helgen

12 sep, 2023 
AvNami Kawakita
7 mat- och dryckestips – som sätter guldkant på helgen
Det är lätt att gå och längta efter helgen på vardagarna men hur maxar man den då? Här ett par nyheter på allt från nya pålägg och hamburgare till färdigblandade drinkar och taco deluxe som ger helgen det där lilla extra!
Annons
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise

1. Nya pålägg till långfrukosten

Med Lönnebergas nya pålägg gör du en lyxig långfrukost
Jakob Fridholm

Helger är till för att verkligen unna sig en ordentlig frukost, gärna en lång en, där inga måsten förekommer. Lönneberga har nu lanserat tre nya bredbara pålägg gjorda på kyckling/skinka och kikärter och de proteinrika påläggen kommer smaksatta med soltorkad tomat, ramslök eller grillad paprika. Perfekta som smakrik bas på en riktigt matig macka eller ha i den i kylen på jobbet för ett snabbt mellanmål.

Annons

Inspiration och recept hittar du här

2. Cider med smak av sommar

Förläng sommaren med Pistonheads nya cider med smak av hallon och svarta vinbär
eric österlin

Är du en av alla dem som känner att sommaren gick lite för fort och nu står helt plötsligt hösten och knackar på dörren? Goda nyheter – Pistonhead har släppt en ny cider gjord på en äppelciderbas och somrigt smaksatt med hallon och svarta vinbär. Cidern är halvsöt och färgen är rosa mot det lite rödare hållet och smaken beskrivs som "gudomlig men mest hallon". Från den 1 september finns den i hyllan på Systembolaget så det är bara att hugga den när du behöver en dos sommarkänsla i höst.

Annons

3. Tacofredag deluxe

Tack vare El Taco Trucks nya såser blir fredagarna riktig taco deluxe
Pelle Lundberg

Ingen helg utan tacofredag! Det är nästan så att vårt svenska fredagsmys är heligt och bör behandlas med största möjliga omsorg. El Taco Truck lanserar fyra nya såser som tar tacoupplevelsen till en helt ny nivå – Coriander Dressing, Cheezy Jalapeño Sauce, Tomato Salsita och Chili Mayo. Med sina inspirerande recept uppmuntrar El Taco Truck till att våga testa nya smaker på tacobordet, både som tillbehör och hela rätter. Självklart är allt influerat av det mexikanska köket och dessutom helt veganskt!

Annons

Läs mer och inspireras här

4. Populära tacochips gör comeback

Santa Marias Sweet Chili Tortilla Strips gör en efterlängtad comeback

Vi fortsätter med mer taconyheter – Santa Marias Tortilla Strips Sweet Chili kom på tillfälligt besök för några år sedan och blev direkt en succé! Efter många önskemål gör nu chipsen comeback men nu är de här för att stanna. Den smakstarka kombinationen av sött och starkt är svårslagen och den dippvänliga utformningen är som gjord för att serveras med guacamole.

Här hittar du ett magiskt recept på en asiatisk guacamole!

5. Laga gott med svenska råvaror

Med Lidls nya serie Matriket lagar du lätt en god måltid med svenska råvaror

Visserligen var det redan i våras som Lidl introducerade sin storsatsning Matriket, som består av över hundra svenska livsmedel som nu är samlat under ett gemensamt varumärke – bra mat från svenska gårdar, producenter och odlare helt enkelt. Men nu har de gått samman med konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK och släpper en exklusiv posterkollektion som illustrerar det nya varumärket. Kollektionen säljs i Lidls alla butiker från och med den 14 september och en poster kostar 149 kr. Så nästa gång du handlar till helgens festmåltid kanske du kan lägga fingrarna på ett läckert konstverk!

Annons

6. Drinkar i världsklass hemma

Södermalmskrogen Tjoget lanserar nu färdigblandade cocktails i tre goda smaker

Tjoget, det legendariska söderhaket i Stockholm, är Sveriges kanske mest erkända bar internationellt och har blivit ett stående inslag på den tongivande World’s Best 50 Bars-listan. Nu lanserar de Contraband, en egen serie färdigmixade cocktails på burk. Till de första burkarna har Tjoget valt ut tre favoriter: Milano Spritz, Apple Mule och Paloma. Servera väl kylda, antingen direkt ur burken för den som är ute på språng eller i ett glas med mycket is hemma. Nu har alla möjligheten att enkelt njuta av goda drinkar i absolut världsklass!

Annons

7. Hamburgare extra allt

Ingen helg är komplett utan en riktigt god hamburgare från MAX
Abraham Engelmark

Avsluta helgen med en ordentlig hamburgare! Oavsett om du är i behov av en återställare eller inte orkar laga mat så sitter en hamburgare aldrig fel. På MAX gör den omtyckta ostburgaren Frisco Cheese ’n Jalapeño comeback på menyn, en het smakrik burgare med krämiga ostar och krispig färsk jalapeño och den har fått sällskap av frasiga kycklingnuggets med hetta från röd jalapeño – Red Hot Chicken Nuggets. Behöver du verkligen fler anledningar till varför du bör unna dig en god burgare?

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar