Ranchdipp med gräddfil, dill och persilja
01 okt, 2025
AvSiri Barje
Amerikanerna gillar ranchdipp till pizzan men Siri Barje lyfter dippen till nya höjder genom att servera den med krispiga grönsaker och crostini.
Annons
Ranchdipp med gräddfil, dill och persilja
Den här dippen har seglat upp som en klar favorit. Den är så fräsch och enkel! Jag gör min på frysta örter för att det är godare och helt enkelt mindre jobb. I frysen är det dessutom alltid säsong för dill. Ranch! Det känns så... världsvant på något sätt.
4 portioner
Annons
Du behöver:
3 dl gräddfil
5 msk majonnäs
2 msk fryst dill
2 msk fryst gräslök
1 msk fryst bladpersilja
1 tsk vitlökspulver
1 nypa MSG
Olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Servering:
Valfria grönsaker
Crostini
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 20 minuter. Toppa med lite dill och några droppar olivolja.
- Servera gärna med grönsaker och crostini.
Recept och bilder ur kokboken Snacks (Natur & Kultur)
Foto: Roland Persson
Annons