Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Vintips till middagen Restaurangtips Matnyheter

Ranchdipp med gräddfil, dill och persilja

01 okt, 2025
AvSiri Barje
Recept på ranchdipp med gräddfil och persilja
Amerikanerna gillar ranchdipp till pizzan men Siri Barje lyfter dippen till nya höjder genom att servera den med krispiga grönsaker och crostini.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Ranchdipp med gräddfil, dill och persilja

Den här dippen har seglat upp som en klar favorit. Den är så fräsch och enkel! Jag gör min på frysta örter för att det är godare och helt enkelt mindre jobb. I frysen är det dessutom alltid säsong för dill. Ranch! Det känns så... världsvant på något sätt.

Ranchdipp med gräddfil, dill och persilja

4 portioner

Annons

Du behöver:

3 dl gräddfil
5 msk majonnäs
2 msk fryst dill
2 msk fryst gräslök
1 msk fryst bladpersilja
1 tsk vitlökspulver
1 nypa MSG
Olivolja
Salt och nymald svartpeppar

Servering:

Valfria grönsaker
Crostini

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen minst 20 minuter. Toppa med lite dill och några droppar olivolja.
  2. Servera gärna med grönsaker och crostini.

Recept och bilder ur kokboken Snacks (Natur & Kultur)
Foto: Roland Persson

Annons