Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Pimiento de padrón med chilisalt och manchego

21 jul, 2025
Recept på pimiento de padrón med chilisalt och manchego
Pimiento de padrón är goda som de där men ännu godare blir de om de uppgraderas med chilisalt och fint riven manchego.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Pimiento de padrón med chilisalt och manchego

Om du inte har tid att göra chilisalt kan du krydda med lite chiliflakes, salt och färsk citronsaft i stället.

Pimiento de padrón med chilisalt och manchego
columbus leth
Annons

4 portioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

500 g pimientos de padrón
2 msk olivolja
100 g manchegoost

Chilisalt:

2 msk flingsalt
2 tsk torkade chiliflakes
3 msk citronsaft

Gör så här:

  1. Chilisalt: Sätt ugnen på 190°. Blanda salt, chiliflakes och citronsaft i en liten ugnsform.
  2. Torka blandningen i ugnen i 15–20 minuter. Låt den svalna och krossa röran lätt med mortel.
  3. Pimientos de padróns: Vänd runt padróns med olja och stek eller grilla dem på väldigt hög värme i 2–4 minuter, tills de har fått fin färg och har flera svarta fläckar på skalet.
  4. Servering: Lägg upp padróns på ett fat. Toppa med riven manchego och chilisalt, servera direkt.
Drinkar #1 - Lyxig rabarber bellini cocktailBrand logo
Drinkar #1 - Lyxig rabarber bellini cocktail

Foto: Columbus Leth

Annons