Pimiento de padrón med chilisalt och manchego
21 jul, 2025
Pimiento de padrón är goda som de där men ännu godare blir de om de uppgraderas med chilisalt och fint riven manchego.
Annons
Pimiento de padrón med chilisalt och manchego
Om du inte har tid att göra chilisalt kan du krydda med lite chiliflakes, salt och färsk citronsaft i stället.
Annons
4 portioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
500 g pimientos de padrón
2 msk olivolja
100 g manchegoost
Chilisalt:
2 msk flingsalt
2 tsk torkade chiliflakes
3 msk citronsaft
Gör så här:
- Chilisalt: Sätt ugnen på 190°. Blanda salt, chiliflakes och citronsaft i en liten ugnsform.
- Torka blandningen i ugnen i 15–20 minuter. Låt den svalna och krossa röran lätt med mortel.
- Pimientos de padróns: Vänd runt padróns med olja och stek eller grilla dem på väldigt hög värme i 2–4 minuter, tills de har fått fin färg och har flera svarta fläckar på skalet.
- Servering: Lägg upp padróns på ett fat. Toppa med riven manchego och chilisalt, servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons